SJETIO SE NAGRADE

Građevinar Gary: Amerikancima sam isporučio Bin Ladena na pladnju i sad želim da mi plate!

Građevinski radnik lovio je terorista naoružan naočalama za noćni vid, bodežom, pištoljem, mačom i biblijskom literaturom

WASHINGTON - Američki građevinski radnik Gary Faulkner, koji je sam krenuo u misiju hvatanja Osame bin Ladena u planinskim područjima na granici Afganistana i Pakistana i o kojemu je prošle godine pisao CNN, traži dio nagrade od 25 milijuna dolara na koliko je bila procijenjena glava šefa al-Qa’ide jer je uvjeren da je i on zaslužan za njegovu smrt.

Uplašio vjevericu

Novinari CNN-a su Faulknera našli prošle godine u Čitralu, pakistanskom planinskom području na granici dviju zemlja, za koje se vjerovalo da je Bin Ladenovo skrovište.

Što je sve građevinski radnik iz Amerike, koji je usput i dijabetičar koji mora redovito primati dijalizu, morao proći da bi se našao tamo ostalo je nerazjašnjeno. Kako bilo, sa sobom je tada imao bodež, pištolj, naočale za noćno izviđanje, nešto “biblijske literature” i mač.

“Uplašio sam vjevericu iz njegove rupe, ona je pokazala glavu i uhvaćena je. Isporučio sam Bin Ladena američkim vlastima na pladnju”, rekao je Fulkner ovih dana za američke medije, sigurna da je njegova duga nazočnost u oblasti Čitral natjerala Bin Ladena da promijeni sklonište.

‘Proklete godine’

Upitan kako onda komentira navode da je Bin Laden u Abbottabadu bio već šest godina, Faulkner je odgovorio:

“Nije živio tamo prokletih šest godina. Ja sam ga apsolutno istjerao na čistinu”, odgovorio je on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:24