NAPAO LIBERALA

GRADONAČELNIKA IZBO NOŽEM U VRAT DOK JE KUPOVAO KEBAB Pijani muškarac ga izvrijeđao pa napao, premijerka zgrožena: 'Ovo je politički motivirani napad'

Andreas Hollstein
 YOUTUBE

BERLIN – Njemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je osudila politički motiviran napad na gradonačelnika grada Altene koji je poznat po liberalnom stajalištu prema migrantima.

Andreas Hollstein, gradonačelnik Altene i član Kršćanskih demokrata (CDU) Angele Merkel, u ponedjeljak je uboden nožem u vrat u prodavaonici kebaba. Pijani muškarac napao ga je 30 centimetara dugim nožem, uzvikujući uvrede zbog gradonačelnikova stava o politici azila.

Muškaraca star 56-godišnji ozlijedio je i zaposlenika restorana koji je Hollsteinu pritekao u pomoć. Gradonačelnik je napustio bolnicu nakon što su mu sanirane ozljede.

"Zgrožena sam napadom nožem na gradonačelnika Andreasa Hollsteina te mi je veoma laknulo da on ponovno može biti sa svojom obitelji", rekla je Angela Merkel, a prenio na Twitteru njezin glasnogovornik Steffen Seibert.

"Hvala i onima koji su mu pomogli", dodala je kancelarka.

Altena je postala poznata u Njemačkoj jer je primila veći broj izbjeglica nego što je to bilo određeno državnom kvotom.

Napadač je uhićen i protiv njega pokrenuta je istraga zbog pokušaja ubojstva. Ovaj je incident podsjetio na napad nožem na Henriette Reker, neovisnu političarku također poznatu po liberalnim stavovima o imigraciji.

Reker je dan nakon napada postala gradonačelnica Koelna, dobivši 52,66 posto glasova, čime je postala prva žena na toj dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:00