STAVITE ZADNJI STATUS

Grupa hakera najavila uništenje Facebooka: Želimo vam pomoći, shvatit ćete da činimo dobro

Razlog napada, ističu Anonymousi, nalazi se u odnosu Facebooka prema privatnosti korisnika

Grupa hakera skupljenih pod imenom Anonymous na YouTubeu je stavila objavu u kojoj najavljuju uništenje Facebooka . 'Sudnji dan' za najpopularniju društvenu mrežu najavljeno je za 5. studenog ove godine.

Razlog napada, ističu Anonymousi, nalazi se u odnosu Facebooka prema privatnosti korisnika , a u objavi pozivaju korisnike da se 'pridruže napadu i ubiju Facebook zbog svoje privatnosti'.

Ističu kako Facebook zna previše o svojim korisnicima (citirajući OVAJ i OVAJ članak) te dodaju kako svjetska društvena mreža broj 1 'prodaje informacije vladinim institucijama i daje pristup sigurnosnim kompanijama kako bi laške špijunirale ljude diljem svijeta'.

- Građani svijeta pozor, želimo privući vašu pažnju u nadi da ćete poslušati upozorenje koje slijedi: Vaš medij za komunikaciju, koji toliko volite, bit će uništen. (...) Ne možete se sakriti od stvarnosti u kojoj vi, ljudi interneta, živite. Niste sigurni od niti jedne vlade. Jednog dana ćete shvatiti da je ono što smo učinili dobro. Ne želimo vas povrijediti već spasiti... - ističu Anonymousi.

Čitavu objavu Anonymousa pogledajte OVDJE:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:20