ANDREW CUOMO

GUVERNER NEW YORKA POZVAO NA LEGALIZACIJU MARIHUANE U REKREATIVNE SVRHE Pokret legalizacije širi se Sjedinjenim Državama i ostatkom svijeta

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.12.2018. u 22:15

Advocates for the legalization of marijuana march in New York on Saturday, May 4, 2013 at the annual March For Marijuana. The march included a wide range of demographics from young people to old-time hippies. The participants in the parade called for the use of marijuana for medical treatment and for recreational uses. (© Richard B. Levine), Image: 163562669, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Guverner New Yorka Andrew Cuomo pozvao je u ponedjeljak na legalizaciju marihuane u rekreativne svrhe u svojoj državi, pridruživši se pokretu legalizacije koji se širi u Sjedinjenim Državama i u ostatku svijeta.

"Legalizirajmo marihuanu u rekreativne svrhe za odrasle jednom zauvijek", pozvao je u ponedjeljak Andrew Cuomo, koji je u studenom ponovo izabran za guvernera te američke savezne države s oko 20 milijuna stanovnika, u govoru o svojim glavnim političkim zadaćama u 2019.

Ta izjava svjedoči o promjeni stajališta demokratskog guvernera koji se predstavlja kao uzor liberalizma i suprotnost administraciji republikanca Donalda Trumpa.

Ako država New York - u kojoj je grad New York, najveća američka metropola s 8,5 milijuna stanovnika - 2019. legalizira marihuanu u rekreativne svrhe to će ojačati trend koji se primjećuje u SAD-u i u drugim zemljama, napose u Kanadi, koja graniči s državom New Yorkom i koja je u listopadu legalizirala marihuanu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo