ZAŠTITNIK

Guverner Teksasa pištoljem ubio kojota tijekom jogginga

Guverner je objasnio kako pištolj s laserskim ciljnikom nosi na tjelovježbu jer se boji zmija, a i kojoti znaju prijetiti, što je dokazao posljednji slučaj
 AFP

AUSTIN - Guverner Teksasa Rick Perry poručio je kojotima na najbolniji način da više ne smetaju njegovog psa.

Naime, Perry se pohvalio novinarima kako mu je trebao samo jedan hitac iz njegovog pištolja s laserskim ciljnikom, kojeg ponekad nosi na jogging, da usmrti napasnog kojota koji je zlostavljao njegovog psa.

Guverner je objasnio kako pištolj nosi na tjelovježbu jer se boji zmija, a i kojoti znaju predstavljati prijetnju, što je dokazao posljednji slučaj.

Kada se jedan divlji kojot pojavio pred njime i labradorom njegove kćerke. Divlja je zvijer pogled 'zaključala' na psiću i ništa je nije moglo odvratiti od zle pomisli. Perry nije predugo razmišljao, izvadio je pištolj i pucao.

- Ne dirajte mi psa inače ćete nastradati... ako ste kojot - izjavio je u utorak.

Perry, republikanac koji je izborio treći guvernerski mandat protiv demokrata Billa Whitea, trenutno živi u privatnoj kući u brdovitom dijelu Austina dok se glavna rezidencija obnavlja nakon požara iz 2008.

- Za pištolj posjedujem odgovarajuću dozvolu. Čuo sam da ima mnogo predatora ovdje, a ponoći se stalno čuje glasanje divljih životinja - objašnjava Perry.

Zakon u Teksasu dopušta stanovnicima da ustrijele kojota ukoliko se oni ili njihove životinje, bilo kućni ljubimci ili stoka, nalaze u opasnosti.

Guverner je tijelo kojota ostavio gdje ga je usmrtio.

- Pretvorit će se u gnojivo - zaključio je guverner Perry.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:11