AIR FRANCE

'HALO, KONTROLA LETA, MISLIM DA SMO U WC-u NAŠLI BOMBU' Francuski Boeing hitno sletio u Keniju zbog sumnjive naprave u zahodu

 cc

Avion Air Francea na letu s Mauricijusa za Pariz morao je u nedjelju hitno sletjeti u kenijski grad Mombasu nakon što je u zahodu pronađen sumnjivi paket.

Kako prenosi Guardian, u letjelici je bilo 459 putnika i 14 članova posade i svi su odmah po slijetanju evakuirani na sigurno, dok su u avion ušli pirotehničari kako bi utvrdili sadrži li sumnjivi paket eksploziv. Naprava je iznesena iz Boeinga 777 na detaljnu analizu, ali njezini rezultati zasad nisu objavljeni.

Avion je s Mauricijusa poletio u subotu u 21 sat po lokalnom vremenu, a trebao je u Pariz stići u nedjelju u 5:50 sati. U Mombasu je sletio oko 1 sat u noći. Neposredno nakon slijetanja, sve dok nije okončana evakuacija, zračna luka je bila zatvorena.

'Posada je zatražila izvanredno slijetanje zbog naprave za koju su pomislili da bi mogla biti bomba, a koja je pronađena u zahodu', potvrdio je glasnogovornik kenijske policije Charles Owino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:13