KRVI JE BILO POSVUDA

'HALO, POLICIJA, UDAV MI SE OMOTAO OKO VRATA I ŠČEPAO MI NOS, NE PUŠTA!' Gospođa jedva uspjela pozvati pomoć, ali nitko joj nije vjerovao

Šareni udav
 Juan Carlos Ulate / REUTERS

Vatrogasci u američkoj saveznoj državi Ohio spasili su 45-godišnju stanovnicu mjesta Sheffield Lake koja je u panici nazvala broj 911 za hitne situacije, tvrdeći da joj se šareni udav zakvačio za lice, piše BBC.

- Gospođo, na licu vam je... što?!, upitao ju je iznenađeni dispečer u hitnoj službi.

- Dakle, kažete da ste vani i da vam se šareni udav zakvačio za facu?, nastavio je s pitanjima.

Prestravljena mu je žena potom objasnila da se zmija duga 1,6 metara omotala oko nje te da ju je ugrizla za nos i ne pušta.

- Krvi ima posvuda, dodala je.

Pojasnila je da je udava 'spasila' zajedno s još jednom zmijom.

- Svašta, nikad nisam čuo za ovakav slučaj. Gospođo, svakako ostanite na mjestu, ne mičite se, poručio joj je dispečer koji je zatim na njezinu adresu poslao hitnu i vatrogasce.

Djelatnici hitne pomoći su po dolasku u kuću 45-godišnjakinju zatekli kako leži na tlu sa zmijom omotanom oko njezina vrata.

- Ščepala ju je za nos i nije puštala, rekao je šef vatrogasne postrojbe Tim Card.

- Morali su zmiji nožem odrezati glavu kako bi oslobodili ženin nos, dodao je.

Šareni udavi plijen inače ubijaju omatanjem oko žrtve čime onemogućuju protok kisika i krvi prema vitalnim organima. Odrasli udavi mogu narasti više od 6 metara.

Gospođa koju je zmija ugrizla za nos navodno posjeduje ukupno 11 zmija, a nakon nemilog incidenta završila je u bolnici, no čini se da je izvan životne opasnosti.

Vatrogasni zapovjednik Card kaže da su zmijinu glavu bacili u kantu za smeće pored gradske vijećnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:10