KATASTROFA U MIAMIJU

'HALO, ZOVEM DA VAM JAVIM KAKO JE NAPUKNUO' Glavni inženjer zadužen za nadzor mosta koji se urušio javio o problemima, poruku čuli dan nakon tragedije

 
Miami, Florida
 Joe Skipper / REUTERS

Inženjer koji je nadzirao novoizgrađeni pješački most koji se srušio na autocestu u Miamiju usmrtivši najmanje šest osoba nazvao je nadležni prometni ured dva dana prije nesreće kako bi izvijestio da je uočio pukotine, objavio je taj ured u petak.

Njegovu poruku ostavljenu na automatskoj sekretarici zaposlenika koji nije bio u uredu, uključujući zaključak da pukotine ne predstavljaju sigurnosnu prijetnju, nitko nije preslušao do petka, dan nakon tragedije, prema uredu.

Pješački most težak 950 tona, dug 53 metra i vrijedan 14,2 milijuna dolara koji je premostio osmotračni autoput u blizini sveučilišta Florida i povezao sveučilište s gradom Sweetwaterom srušio se u četvrtak na vozila na autoputu.

Police officers are seen next to a collapsed pedestrian bridge at Florida International University in Miami, Florida, U.S., March 16, 2018. REUTERS/Joe Skipper
Joe Skipper / REUTERS
Miami, Florida

Prometni ured objavio je u petak kasno navečer prijepis poruke Denneyja Patea, potpredsjednika privatne građevinske tvrtke FIGG i glavnog inženjera gradnje.

U poruci Pate je kazao da je njegov tim uočio neke pukotine na jednom kraju mosta i da su potrebni popravci, no da sa sigurnosnog aspekta ne vidi probleme.

Aerial view shows a pedestrian bridge collapsed at Florida International University in Miami, Florida, U.S., March 15, 2018.  REUTERS/Joe Skipper
Joe Skipper / REUTERS
Miami, Florida

Prema prometnom uredu Pate je "glavni inženjer FIGG-a odgovoran za pješački most" i dio tima "koji je projektirao most".

Most se srušio samo pet dana nakon što je u šestosatnoj operaciji sastavljen nad autoputom.

Pogledajte trenutak kad se urušio novi pješački most u Miamiju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:36