AKCIJA

Hamas uhitio 45 Palestinaca optuženih za suradnju s Izraelom

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 08.01.2019. u 23:27

Palestinian Hamas-hired police officers walk at Rafah border crossing with Egypt, in the southern Gaza Strip January 8, 2019. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa
Ibraheem Abu Mustafa / REUTERS

Hamasove sigurnosne službe uhitile su više desetaka Palestinaca optuženih za suradnju s Izraelom nakon izraelske vojne operacije u pojasu Gaze, naveo je u utorak palestinski pokret.

Tajni upad izraelskih specijalnih snaga 11. studenoga 2018. je predstavljen kao obavještajna operacija u pojasu Gaze, ali vojnici su otkriveni i u sukobima koji su uslijedili poginuo je jedna izraelski časnik i 7 Palestinaca.

"Službe sigurnosti su uspjele uhititi 45 suradnika Izraela nakon sigurnosnog incidenta u studenom i njih se sada ispituje", naveo je u priopćenju glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova Hamasa Iyad al-Bozum.

"To je poruka Izraelu i njegovim agentima: Hamasove službe sigurnosti mogu spriječiti aktivnosti okupatorovih suradnika", naglasio je.

Nakon neuspjele operacije, Hamas je objavio fotografije osam navodnih članova izraelskih specijalnih snaga koji su sudjelovali u operaciji. Izraelska operacija na neprijateljskom teritoriju je pokrenula niz odmazdi i najveći sukob izraelskih vojnika i palestinskih oružanih skupina nakon rata 2014. 

Izrael i Hamas su od 2008. vodili tri rata u pojasu Gaze koja je pod izraelskom blokadom dulje od 10 godina.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo