NAKON MEGXITA

HARRY I MEGHAN PRVI PUT ZAJEDNO U JAVNOSTI NAKON BIJEGA S DVORA Princ se pred najmoćnijim bankarima jadao o životnim traumama, govor masno naplatio

Princ Harry i Meghan Markle
 BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Britanski princ Harry otkrio je da je sedam godina odlazio na terapije kako bi se lakše nosio s tragičnom i traumatizirajućom smrću svoje majke, princeze Diane. Ispričao je to na velikom bankarskom summitu u Miamiju, gdje je bio jedan od govornika.

Sudjelovanje na 'Alternative Investment Summitu' bilo je prvo javno pojavljivanje princa Harrya nakon što su on i Meghan Markle odlučili napustiti britanski kraljevski dvor. Vjeruje se da mu je govor na summitu plaćen od 500 tisuća do milijun dolara, a slušale su ga velike zvijezde i financijaši poput Boba Krafta, Alexa Rodrigueza i Magica Johnsona.

Prva je na pozornicu u superluksuznom hotelu stupila Meghan koja je u kraćem govoru objasnila koliko jako voli svog supruga, nakon čega se ukazao i on. Daily Mail navodi kako je par nakon summita otišao na večeru s nekim od uzvanika. Harry se u svom govoru osvrnuo na vlastito mentalno zdravlje.

Priznao je da se teško nosio s gubitkom majke te da je zbog toga morao potražiti stručnu pomoć. Terapeuta je 35-godišnji princ počeo posjećivati kada mu je bilo 28 godina. Dotaknuo se i "Megxita", odnosno napuštanja obitelji, rekavši da je to bila vrlo teška odluka, ali nije požalio jer, kako je rekao, želi zaštititi svoju obitelj.

- Rekao je da ne želi da Meghan i njihov Archie prolaze kroz djetinjstvo kakvo je on imao, ispričao je izvor britanskim medijima. Teško prolazi kroz razdoblje odvajanja od obitelji, ali je rekao da su Meghan i on optimistični oko svoje budućnosti. Vjeruju i da će svojim projektima moći biti financijski neovisni, kao i pomagati humanitarnim organizacijama koje podržavaju.

Vjeruje se da je Harry vrlo promućurno odabrao baš ovaj summit za svoje pojavljivanje, kako bi se približio nekim od najbogatijih ljudi svijeta. Tamo su bili i bivši britanski premijer Tony Blair, pjevačica Jennifer Lopez, imućna rusko-američka poslovnjakinja Daša Žukova, arhitekt Norman Foster...

Par je odsjeo u kući slavne tenisačice Serene Williams u Palm Beachu, navodi Daily Mail.

Novinarsku znatiželju ta je činjenica dodatno raspirila jer se mjesto gdje su odsjeli nalazi gotovo 130 kilometara od mjesta održavanja summita, a par je ranije često dolazio pod povećalo javnosti zbog brojnih putovanja zrakoplovom u isto vrijeme dok su zagovarali smanjenje štetnih emisija u okoliš.

Iako se detalji nastupa drže u tajnosti, engleski mediji procjenjuju kako su samo troškovi para bili od 100 do 250 tisuća dolara. To uključuje privatni let iz Kanade, ali i razne stiliste i kozmetičare. Ipak, vjeruje se da Harry i Meghan imaju šanse postati najskuplji govornici "na tržištu". PR stručnjak Simon Huck procijenio je svojedobno da se par nema razloga brinuti o financijama jer samo Meghan može zaraditi oko 100 milijuna dolara ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:39