TAKVI SU PROPISI

Harry i Meghan više se neće moći koristiti oznakom 'Sussex Royal'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.02.2020. u 15:52

London, UNITED KINGDOM - The Duke and Duchess of Sussex are reportedly axing up to 15 UK staff members and closing their Buckingham Palace office following their move to North America.
Harry and Meghan are said to have told their team in person last month that they would be losing their jobs after announcing their decision to step down as senior royals.
It is understood that one or two of those working for the pair would be given new roles elsewhere in the royal household but that most are now negotiating redundancy packages.
*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 498618677, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN NETHERLANDS, Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Meghan Markle i princ Harry

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle od proljeća se više neće moći koristiti oznakom "Sussex Royal", rekla je u petak glasnogovornica para koji krajem ožujka službeno počinje novi život neovisan o britanskoj kraljevskoj obitelji.

- S obzirom na posebne propise britanske vlade o korištenju riječi 'Royal', dogovoreno je da se njihova neprofitna organizacija koju će javnosti predstaviti na proljeće neće zvati Fond Sussex Royal - rekla je glasnogovornica.

- Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće se koristiti oznakom 'Sussex Royal' ni na kojem području nakon proljeća 2020. - dodala je.

Odluka princa i njegove supruge da se osamostale znači da se odriču naslova kraljevske visosti, objavila je Buckinghamska palača. No odluka o tome hoće li se nastaviti koristiti oznakom "Sussex Royal" još nije konačna.

Harry i Meghan su se sve dosad koristili tom oznakom na svom profilu na Instagramu koji ima 11,2 milijuna pratitelja i na svojoj službenoj mrežnoj stranici, a stavili su je i na desetke proizvoda.

Par koji je prošloga mjeseca uzdrmao britansku monarhiju obznanivši svoju odluku od 1. travnja više neće imati ured u Buckinghamskoj palači, gdje boravi kraljica Elizabeta II., a zastupat će ih njihova britanska humanitarna organizacija.

Tridesetpetogodišnji princ, šesti u nasljednom nizu za kraljevsku krunu, i njegova supruga, bivša 38-godišnja američka glumica, uselili su se početkom godine u luksuznu vilu u predgrađu Victorije, na zapadnoj obali Kanade, sa sinom Archiejem, rođenim u svibnju 2019.

Harry i Meghan su se oznakom "Sussex Royal" prvi put koristili kad su se distancirali od princa Williama i njegove supruge Kate. Dvojica braće su se zadnjih mjeseci udaljila, a Harry je u listopadu izjavio da su im se "putovi razišli".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo