DRAMA U KINI

HAVARIJA ISPRED ŠANGAJA: SUDARILI SE TANKER I BROD PUN ŽITARICA, MNOGO JE NESTALIH U tijeku je grozničava potraga za preživjelima, tanker je u plamenu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.01.2018. u 09:17

, Image: 201160051, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mode Images
Profimedia, Mode Images

Trideset dvije osobe vode se kao nestale, među kojima trideset Iranaca, nakon sudara teretnog broda i tankera koji se zapalio u nedjelju na istočnoj obali Kine, objavilo je u nedjelju kinesko ministarstvo prometa.

Tanker je prevozio 136.000 tona goriva i potpuno se zapalio.

U nedjelju se nastavljaju operacije traganja za nestalom posadom koju je činilo 30 dražavljana Irana i dva Bangladešanina, objavilo je ministarstvo.

U ranim jutarnjim satima u nedjelju požar je još gutao tanker, a na površini vode bili su vidljivi tragovi nafte.

Nesreća se dogodila nekih 160 nautičkih milja (300 kilometara) istočno od ušća rijeke Yangtze nedaleko od grada Šangaja na istoku Kine.

Tanker Sanchi plovio je pod panamskom zastavom i bio je dug 274 metra i plovio je za iransku kompaniju Bright Shipping pream Južnoj Koreji gdje je trebao iskrcati teret, objavilo je kinesko ministarstvo.

Kineski teretni brod koji je plovio pod zastavom Hong Konga prevozio je 64.000 tona žitarica i nije pretrpio oštećenja u sudaru, a njegova posada koju čini 21 osoba, svi kineske nacionalnosti, na sigurnom je.

U akciji potrage i spašavanja sudjeluje osam kineskih brodova, a Južna Koreja također je poslala svoj brod obalne straže, javlja agencija Nova Kina.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo