TAJANSTVENA SMRT

Hitler se nije ubio, 'njegova' lubanja pripada ženi?

Teorije zavjere o Hitlerovoj smrti dobit će vjetar u leđa nakon novog otkrića znanstvenika. DNK analizom dokazano je da komadić lubanje za kojeg se desetljećima vjerovalo da je 'fuehrerov' ustvari pripada ženi mlađoj od 40 godina!

LONDON - Teorije zavjere o Hitlerovoj smrti dobit će vjetar u leđa nakon novog otkrića znanstvenika iz kojeg se može zaključiti da nacistički vođa nije skončao u berlinskom bunkeru, a možda se uopće nije ni ubio pucnjem u glavu, piše Daily Mail. Naime, DNK analizom dokazano je da komadić lubanje za kojeg se desetljećima vjerovalo da je Hitlerov ustvari pripada ženi mlađoj od 40 godina!

Znanstvenici i povjesničari dugi su niz godina tvrdili da je upravo dio lubanje, zajedno s rupom od metka, koji je kod Hitlerova bunkera pronašla ruska vojska, a sačuvala sovjetska obavještajna služba KGB, čvrsti dokaz da se vođa Trećeg Reicha ubio 30. travnja 1945. godine pucajući si u glavu iz pištolja nakon što je popio tabletu cijanida. No, nalaz američkih znanstvenika baca novo svjetlo na ovaj dio svjetske povijesti.

- Lubanja pripada ženi staroj između 20 i 40 godina. Kost je vrlo tanka, dok su muške kosti obično kudikamo robusnije - rekao je arheolog Sveučilišta Connecticut Nick Bellantoni. Hitler je u travnju 1945 imao 56 godina.

Bellantoni je svoje istraživanje započeo u Moskvi gdje je su mu u Državnom arhivu pokazani i ostaci krvlju uprljanog kreveta na kojem su se navodno ubili Eva Braun i Hitler. Zapanjujući rezultati rada ovog američkog znanstvenika emitirani su na History Channelu u dokumentarcu "Hitlerov bijeg".

Amerikanac tvrdi i da komadić lubanje najvjerojatnije ne pripada niti fuehrerovoj supruzi. - Nema izvješća da si je Eva Braun također pucala u glavu ili da je u nju pucano poslije. U blizini bunkera poginulo je puno ljudi.

Prema izjavama svjedoka, tijela Hitlera i Eve Braun zamotana su u pokrivače i odnesena u dvorište ispred bunkera, stavljena u krater od bombe, natopljena benzinom i zapaljena. Ruski su forenzičari u svibnju 1945. godine iskopali ostatke tijela za koje su smatrali da je Hitlerovo. U najvećoj tajnosti preneseni su potom u istočnonjemački Magdeburg, gdje su bili zakopani sve do 1970. godine. KGB je te godine kremirao sve Hitlerove ostatke osim komadića lubanje, krvavog kreveta i vilice, koja nije dostupna javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:58