PANIKA

HITNA EVAKUACIJA U LONDONU Vlasti iznenada ispraznile 800 stanova: 'Spominju nekakvu lošu izolaciju, a mi ne znamo gdje ćemo spavati...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.06.2017. u 23:57

Tower blocks on the Chalcots estate are seen in Camden after the local council announced they would be removing alumium cladding in light of the fire at the Grenfell Tower, in London, Britain, June 22, 2017. REUTERS/Hannah McKay
REUTERS

Zbog problema s termalnom izolacijom londonske vlasti naredile su hitnu evakuaciju svih ljudi iz čak 800 stanova u pet zgrada u Camdenu u sjevernom Londonu, piše BBC.

Problemi s izolacijom su, prenose britanski mediji, slični onima u Grenfell Toweru, gdje je sredinom mjeseca buknuo stravičan požar u kojem je poginulo 79 ljudi.

Iako su isprva trebali biti evakuirani stanari iz samo jedne zgrade, zbog sigurnosnih razloga akcija je proširena na još četiri stambena tornja.

Na Twitteru se oglasila i premijerka Theresa May - ponudila je pomoć svim ugroženim stanarima i obećala kako će se problem riješiti u rekordnom roku, već tijekom ove noći, ali drugi izvori tvrde kako će sanacija trajati barem tri tjedna.

- Bojimo se. Ne znamo gdje ćemo spavati. Ovdje živimo već deset godina i ovo je prvi put da se spominje opasna izolacija. Nije nam svejedno. Ljude je uhvatila panika - trpali su u torbe sve što im se u tom trenutku našlo pod rukom i bježali iz zgrade, starci, majke s malom djecom, svi  - prepričali su zabrinuti stanari lokalnim medijima.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo