UŽAS U PAKISTANU

HIV pozitivan liječnik namjerno virusom zarazio 430 mališana?

 REUTERS

Pakistanski liječnik Muzaffar Ghangharo uhićen je zbog sumnji da je virusom HIV-a namjerno zarazio više od 430 djece i stotinjak odraslih.

Nakon što se u Larkani na jugu Pakistana naglo povećao broj seropozitivnih tijekom travnja, istražitelji pokušavaju utvrditi je li za sve kriv jedan jedini monstrum skriven iza Hipokratove zakletve, također zaražen HIV-om.

Sikandar Memon, šef programa za suzbijanje AIDS-a u pokrajini Sindh, rekao je Guardianu da su njegovi suradnici pregledali više od 16.000 ljudi iz Larkane te utvrdili 437 djece i 100 odraslih osoba pozitivnih na HIV. Čak 60 posto zaražene djece mlađe je od pet godina.

- Bili smo u velikoj boli kad smo saznali da je naš sin pozitivan na test - izjavila je Rehmat Bibi, majka Alija Raze (10). Kad je dječaka obuzela groznica, liječnik mu je propisao paracetamol i majci rekao da nema potrebe za brigom. Uspaničila se tek nakon što su joj rekli da je nekoliko djece s temperaturom u obližnjim selima bilo pozitivno na testu na HIV.

Liječnička omaška u slučaju velikog broja novozaraženih u iznimno kratko vrijeme baš se ne doima kao logično objašnjenje, pa se opravdano sumnja da je čovjek koji je bio zadužen skrbiti o zdravlju sirotinje podmuklo odlučio darovati im vlastitu bolest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:36