BENEDIKT XVI. NA VELIKI ČETVRTAK

Homilija: Prešutio pedofiliju, govorio protiv pobačaja

Talijanski i strani izvjestitelji nisu propustili naglasiti da Benedikt XVI. nije spomenuo problem pedofilije. U međuvremenu su se na udaru kritika našli i njegovi prethodnici na papinskom prijestolju

RIM - Abortus je bio glavna tema homilije pape Benedikta XVI. u Veliki četvrtak na krizmalnoj misi (na kojoj je blagoslovljeno ulje za svećeničko ređenje). Poglavar Katoličke crkve opet, na primjeru “ubojstva nerođene nevine djece”, ističe kako katolici ne smiju prihvatiti da u zakonima vlada nepravda umjesto pravde. Istodobno je predsjednik Papinske akademije za život mons. Rino Fisichella podržao najavu novog guvernera Pijemonta legista Roberta Cote da će abortivnu pilulu RU486 ostaviti da “trune u skladištima”.

Talijanski i strani izvjestitelji nisu propustili naglasiti da Benedikt XVI. nije spomenuo problem pedofilije. U međuvremenu su se na udaru kritika našli i njegovi prethodnici na papinskom prijestolju. Bečki nadbiskup dominikanac kardinal Christoph Schönborn je, braneći tadašnjeg kardinala Ratzingera, optužio za nedovoljnu aktivnost Ivana Pavla II.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:26