NESVAKIDAŠNJA NESREĆA

HOROR NA PLAŽI Otac ubijene curice krenuo na pilota, muškarca od linča spasili policija i igrač Benfice: 'Rekao sam Sofiji da se sakrije iza mene...'

 
 REUTERS

Shrvani otac djevojčice (8) koja je jučer poginula u nesvakidašnjoj nesreći na portugalskoj plaži, kada je zrakoplov Cessna-152 prisilno sletio na plažu, optužio je pilota da mu je vlastita sigurnost bila važnija od života turista na plaži.

Smatra da je pilot trebao sletjeti u more, a ne na plažu Sao Joao de Caparica u blizini Lisabona, gdje se dogodila tragedija.

Svjedoci su za lokalnu televiziju kazali kako je avion letio nisko prije nego je sletio na plažu. Brojni kupači su navodno potrčali u more kada su ugledali avion kako juri prema tlu.

Također, očevici opisuju kako su šokirani turisti pojurili prema letjelici i napali pilota povikavši: 'Ubojico!'

Policija je potvrdila da su pilot zrakoplova i njegov učenik, koji su imali tečaj letenja, uhićeni te da su na saslušanju.

Bijesni otac malene Sofije obećao je da će potruditi, ako treba i cijeli život tomu posvetiti, da pilot Cessne dobije doživotnu zabranu letenja.

Priznao je da je poželio napasti pilota nakon što je vidio da je njegova curica stradala.

Portugalac je u dirljivom televizijskom obraćanju apelirao na vlasti da zabrane letenje lakim zrakoplovima iznad plaža. Naime, on je prekinuo izvještavanje uživo o tragediji kako bi rekao što mu je na duši. Nije se predstavio rekavši tek da se njegova curica zvala Sofia.

Lokalni mediji izvješćuju kako je iskusni pilot pokušavao sletjeti na obližnju usamljenu plažu pet minuta nakon polijetanja zbog navodnog kvara na motoru, ali nije uspio.

A plane landed in Sao Joao Beach, killing two people, in Costa da Caparica, Portugal August 2, 2017. REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS

Potvrđeno je da su pilot i njegov učenik portugalski državljani.

- Bio sam s obitelji na plaži, a dok smo razgovarali o plimi jedan od mojih nećaka je upro prstom prema nebu i pokazao na avion u niskom letu. Rekao sam Sofiji da se sakrije iza mene i ona je potrčala što je brže mogla. Vidio sam da su druga djeca na sigurnom, ali kad sam potražio Sofiju vidio sam da je poginula, ispričao je.

- Otišao sam do muškarca koji je pilotirao zrakoplovom i rekao mi je da je izgubio kontrolu nad letjelicom. Mogao sam ga udariti, imao sam pravo na to, ali nisam to učinio.

Sofijin otac drži da je pilot želio sletjeti sigurno ne mareći za ljude na plaži.

- Znam da mu je žao, ali njegova glavna briga je bila sigurno slijetanje.

Daily Mail piše kako je na plažio bio i košarkaš Benfice Nicolas dos Santos koji je navodno policiji pomogao spriječiti osvetu zgroženih turista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:26