SUBOTICA

HOROR U VOJVODINI: PRETUKLI I SILOVALI DJEVOJČICU (12) Tri dječaka u dobi od 14 i 15 godina završila u pritvoru: 'Reci nekome i ubit ćemo te'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.04.2017. u 23:50

Symbolic image on the topic Child abuse, Image: 88522404, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, imageBROKER
Ilustracija/Profimedia, imageBROKER

Tri maloljetnika, dva dječaka u dobi od 15 godina i jedan 14-godišnjak, prošli tjedan na periferiji Subotice u Srbiji napali su 12-godišnju djevojčicu.

Trojac ju je prvo pretukao, a zatim silovao, piše Blic. S njima je navodno bio i 12-godišnjak, a nasilnici su žrtvi zaprijetili da će je ubiti ako ikome išta kaže.

Prestravljena djevojčica ipak se povjerila ocu, koji je sve prijavio lokalnoj policiji.

Ista maloljetnička banda prije ovog brutalnog silovanja u subotičkom naselju Radijalac napala je i stariju ženu te joj strgnula lančić s vrata, a tri dana prije toga obrušili su se i na jednog muškarca te mu ukrali novac.

- Tri maloljetnika završila su u pritvoru, gdje će ostati 30 dana kako ne bi utjecali na svjedoke i ponovili kazneno djelo. Tri druga maloljetnika brane se sa slobode - oni se terete za razbojništvo, ali ne i za silovanje - potvrdio je Viši sud Blicu.

Uhićeni dječaci i prije su imali problema sa zakonom, uglavnom zbog krađa.

Silovanu djevojčicu pregledali su liječnici u lokalnoj bolnici, a pružena joj je i psihološka pomoć, poslije čega je puštena kući.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo