UHIĆENI

HRVATI OPTUŽENI ZA ORGANIZIRANJE PROSTITUCIJE Namamili žene u Njemačku pa ih seksualno i financijsko iskorištavali, dvije su ostale trudne

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2018. u 11:06

A woman uses a calculator as prostitutes wait for customers in the Dolly district in Surabaya March 24, 2014. Tri Rismaharini, the celebrated mayor of Indonesia's second-largest city of Surabaya, has revamped its parks, kickstarted its port development and given free health and education to its poor. But one big challenge remains: shutting down Dolly, a brothel complex established in the 1970s in what is now central Surabaya. Picture taken March 24. REUTERS/Sigit Pamungkas (INDONESIA - Tags: POLITICS SOCIETY) - RTR3IFVR
Sigit Pamungkas / REUTERS / ILUSTRACIJA

Dvojica muškaraca i jedna žena optuženi su da su u Njemačkoj organizirali lanac prostitucije, tako što su ženske osobe upućivali u hotele i apartmane u Njemačkoj gdje su pružale seksualne usluge, a tamo su im nametnuli svoje uvjete rada suprotno dogovoru te ih seksualno i financijski iskorištavali.

Na stranicama DORH-a u petak je objavljeno da je zbog kaznenog djela prostitucije splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv 37-godišnjaka iz Kaštela te 35-godišnjaka i 42-godišnjakinje iz Zagreba.

Tereti ih se da su od 2016. do 31. siječnja ove godine ženske osobe iz Hrvatske prevozili na pružanje ilegalnih seksualnih usluga u hotelima i apartmanima na području Njemačke, davajući im lažne informacije o uvjetima pod kojima su trebale pružati te usluge, kao i o podjeli novčane dobiti.

Nakon što su žene stigle u Njemačku nametnuli su im svoje uvjete rada te su ih seksualno i financijski iskorištavali, kreirajući oglase na internetskim stranicama gdje su naveli kontakt na koji su se oni sami javljali i dogovarali sa zainteresiranim klijentima vrijeme, mjesto i cijenu pružanja seksualnih usluga. Prema njihovim uputama žrtva je od klijenata naplaćivala dogovorene novčane iznose.

Optuženi su da su na taj način stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 1.960 eura koje su podijelili, te još neutvrđeni novčani iznos.

Dvojac iz Zagreba optužen je i da su od listopada 2015. do svibnja 2017. na isti način organizirali lanac prostitucije u Njemačkoj, 'zaradivši' najmanje 6.000 eura koje su podijelili, te još neutvrđen novčani iznos.

Prvooptuženog iz Kaštela optužnica tereti da je tijekom prosinca 2016. stupio u kontakt sa ženskom osobom i ponudio joj posao u vidu pružanja seksualnih usluga za novčanu naknadu na području Njemačke. Cijena seksualne usluge iznosila je sto eura po klijentu, a prvookrivljenik je od te zarade uzimao 20 posto na ime pružanja zaštite i organizacije. Kad je optuženi od zatražio njene fotografije za izradu profila za oglašavanje, ona je odbila tu ponudu.

Trojac je uhićen u veljači ove godine u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih uprava i Ravnateljstva policije, a dvije od tri mlade djevojke koje su iskorištavali za prostituciju su zatrudnjele.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo