POTRAGA ZA UBOJICOM

HRVATSKI STRUČNJACI DOŠLI DO VELIKOG OTKRIĆA U UBOJSTVU SRPSKE PJEVAČICE? Forenzičari navodno otkrili detalj koji bi uvelike mogao utjecati na istragu

 Facebook

Prošle su već gotovo tri godine otkako je ubijena srpska folk pjevačica, 33-godišnja Jelena Krsmanović-Marjanović, no u istrazi se još uvijek pojavljuju ‘novi momenti’.

Kako piše Alo, u pomoć srpskim forenzičarima priskočili su hrvatski kolege koji su doveli i do obrata u istrazi. Smatraju da je Jelena prvi udarac po glavi zadobila dok je stajala, nakon čega je sigurno pala na čvrstu podlogu.

- Preko YouTube kanala pratio me sudski vještak iz Hrvatske. Prilikom putovanja s vodećim vještacima i profesorima Medicinskog fakulteta analizirali su fotografije i došli su do istog zaključka da Jelena udarce ni u kom slučaju nije zadobila na tlu nasipa i u vodi kanala - rekao je Nenad Šipka, direktor srpskog Centra za forenzička istraživanja.

- Svi slijedeći udarci su zadani u ležećem položaju, glava je bila oslonjena o tvrdu podlogu. Da je Jelena udarce zadobila s glavom u vodi, u plućima bi se našla voda, a ne u dušniku. Krvarenje je bilo obilno i prskajuće budući da je srčana akcija bila održana, ali samo kod prvih udaraca. Nakon toga je krvarenje bilo više gravitacijsko i ne tako obilno - naveli su stručnjaci u mailu proslijeđenom Šipki.

Najviše sumnje izazvali su im tragovi krvi. Naime, pjevačica je nakon prvih udaraca morala izgubiti barem pola litre krvi, no na mjestu događaja nisu pronađena obilna krvarenja.

- Moralo je biti raspršivanja po okolini, kosa je morala biti slijepljena od krvi, majica natopljena krvlju. Voda to nije mogla očistiti bez obzira na to što je bila potopljena. Udarci nisu bili fatalni da bi došlo do smrti u sekundi, dakle, disala bi u vodi, pluća bi bila napunjena vodom. U vodi je imala samo posljednji udah - dodao je hrvatski vještak.

Šipka je objasnio da zaključci hrvatskih vještaka nedvosmisleno upućuju na to da je Jelena dovezena i bačena u kanal gdje je i umrla.

Podsjetimo, Jelena je nestala 2. travnja 2016. dok je trčala na nasipu u Crvenki, a njeno je beživotno tijelo pronađeno u kanalu dan kasnije. Obdukcijom je utvrđeno da je brutalno ubijena udarcima tvrdim predmetom u glavu.

Za Jelenino ubojstvo jedini osumnjičeni je njezin suprug Zoran protiv kojeg se još uvijek vode postupci i prikupljaju dokazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:15