OPREZ ZBOG VIRUSA

I BRITANSKA KRALJICA U SAMOIZOLACIJI Iz Buckinghamske palače odlazi u svoj dvorac izvan Londona, sa sobom vodi tek manji broj osoblja

 AFP

Prema uputi britanske vlade, kraljica Elizabeta II odlazi u svoj dvorac u Windsoru u kojem će ostati do kraja pandemije koronavirusa, potvrdila je danas Buckinghamska palača.

Devedesettrogodišnja kraljica u svoju rezidenciju odlazi nešto ranije nego što je do sada običavala, što priliči izvanrednim okolnostima epidemije koja je osobito opasna za vremešne građane poput nje.

Princ Charles koji ima 71 godinu i njegova supruga Camilla koja ima 72, također će London zamijeniti udaljenijom rezidencijom.

U rezidenciji će s njom biti osjetno manji broj osoblja, prema preporuci britanskih epidemiologa, ali će nastaviti održavati redovite sastanke s premijerom i vodećim dužnosnicima u kriznom trenutku njezine kraljevine.

Audijencije koje su dogovorene u tom periodu bit će odgođene do daljnjega.

Podsjetimo, britanski premijer Boris Johnson apelirao je na građane Ujedinjene Kraljevine starije od 70 godina da izbjegavaju putovanja i kontakt s drugim ljudima tijekom epidemije, zato što je COVID-19 osobito opasan za starije i one slabog imuniteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:31