EPSTEINOV PRIJATELJ

I BRITANSKI PRINC UPLETEN U SEKS AFERU? 'Andrew je maloljetnicu pipao po golim grudima, navodno postoji i fotografija koja to dokazuje'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.08.2019. u 13:48

LONDON, ENGLAND - JULY 25: Prince Andrew, Duke of York visits Chinatown on July 25, 2016 in London, England. (Photo by John Phillips/Getty Images)
Getty Images

princ Andrew

Britanski princ Andrew i vojvoda od Yorka (59) optužen je da je svojedobno dirao gole grudi maloljetnice u dvorcu Jeffreyja Epsteina na Manhattanu, bogatog financijera koji se u New Yorku suočava s teškim optužbama za trgovanje djevojkama koje su pružale seksualne usluge.

Ovi navodi izvađeni su iz sudskih dokumenata u slučaju klevete u koji je umiješana Ghislaine Maxwell, britanska medijska nasljednica optužena za podvođenje maloljetnih djevojaka Epsteinu i njegovu društvu, prenosi The Guardian.

Maxwellovu je još 2015. zbog klevete tužila Virginia Giuffre, koja sad tuži i Epsteina. Giuffre je svojedobno tvrdila i da ju je Epstein natjerao na seksualne odnose s princom Andrewom. Buckinghamska palača tad je oštro demantirala Virginijine navode.

No, dokumenti koji su u posjedu odvjetnika Virginije Giuffre sadržavaju i izjavu Joanne Sjoberg, koja je Maxwellovu također optužila za podvođenje Epsteinu. Ona je u svom svjedočenju spomenula i princa Andrewa.

- Joanne Sjoberg opisala je seksualne radnje koje je imala s princom Andrewom i gospođom Giuffre, kad su ona i Ghislaine Maxwell boravile u Epsteinovu dvorcu na Manhattanu - piše u spisima koje su još u siječnju 2017. sudu predali Giuffreini odvjetnici.

- Sjećam se samo da je netko predložio da snimimo zajedničku fotografiju... Rekli su nam da sjednemo na kauč... Andrew i Virginia stavili su si lutku u krilo... Ja sam se premjestila u Andrewovo krilo, a oni su uzeli lutkinu ruku i stavili je na Virginijine grudi, dok je Andrew svoju stavio na moju dojku - svjedočila je Sjoberg.

Odvjetnici kažu kako imaju i spornu fotografiju na kojoj se vidi kako princ "rukom oko golog struka grli tad još maloljetnu Giuffre dok je ona pozirala s Maxwellovom u njezinoj kući u Londonu".

- Ova konkretna fotografija potkrepljuje tvrdnje Virginije Giuffre - nema drugog razumnog objašnjenja zašto bi američko dijete bilo u društvu odraslih, u Londonu u kući koja je u vlasništvu žene koja je sad osuđena kao seksualna prijestupnica - navode odvjetnici.

Ghislaine Maxwell odlučno je sve negirala.

Inače, Virginia Giuffre tvrdio da ju je Epstein počeo seksualno zlostavljati kad joj je bilo samo 16 godina.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo