ITALIJA

I DIKTATOROV PRAUNUK ŽELI U EUROPSKI PARLAMENT Gaj Julije Cezar na listi krajnjih desničara: 'Svi žele staviti Mussolinija na glasački listić'

Caio Giulio Cesare Mussolini
 Caio Giulio Cesare Mussolini / Facebook

Caio Giulio Cesare Mussolini, praunuk talijanskog diktatora Benita Mussolinija, bit će kandidat za izbore za Europski parlament za malu krajnje desnu stranku Braća Italije, potvrdio je u utorak u razgovoru za Il Messaggero.

"Svi žele staviti Mussolinija na glasački listić", rekao je taj 50-godišnjak, bivši podmornički časnik koji danas vodi tvrtku baziranu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Priznaje da se nikada nije bavio politikom, ali uvjerava da "diše" politiku cijeli svoj život.

To nije prvi put da on vodi kampanju u Italiji. Caio Giulio Cesar je bratić u drugom koljenu Alessandre Mussolini, Duceove unuke, koja je bila eurozastupnica od 2014. nakon što je bila senatorica i zastupnica u talijanskom parlamentu.

Rođen u Argentini, Caio Giulio Cesare (Gaj Julije Cezar) ne misli da je izabran zbog svojeg prezimena nego prije "imena", svojeg osjećaja dužnosti i međunarodnog iskustva. No ime Giulio Cesare nije baš rijetko u Italiji.

U Strasbourgu ću "braniti nacionalni interes u svim svojim potezima i glasanjima", rekao je, u skladu s ultra-suverenističkim stajalištima Braće Italije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:05