UZBUNA U NJEMAČKOJ

'IDEM UBITI NEKOLIKO LJUDI, A ONDA SE VRAĆAM!' Opasnog i nepredvidljivog bjegunca Daniela Vojnovića traže po Europi!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.03.2019. u 09:57

Policija Bielefeld

 

Daniel Vojnović (31) prošle srijede je pobjegao dvojici čuvara dok je bio u posjetu roditeljima u njemačkom gradiću Bad Salzuflen na sjeveru zemlje.

Navodno je iskočio kroz prozor, sjeo u automobil u vlasništvu njegovih roditelja i počeo bježati. Prema navodima njemačkih medija, koji prenose informacije iz zatvora, riječ je o opasnom i nepredvidljivom bjeguncu kojemu je dijagnosticiran disocijalni poremećaj ličnosti. U međuvremenu je potraga za njim proširena na cijelu Europu.

Navodno je Daniel Vojnović, kako pišu njemački mediji, za boravka u zatvoru otvorio dušu jednome terapeutu te mu otkrio kako planira ubiti više ljudi a nakon toga se vratiti u zatvor. Predstavnik zatvora JVA Werl demantira takve informacije objavljene u njemačkim medijima. Tvrdi kako mu u tom slučaju nikada ne bi bio odobren posjet obitelji. Odslužio je veći dio svoje kazne od tri godine i osam mjeseci pa su mu prošle srijede dozvolili da ode doma u posjet. U zatvoru je služio kaznu zbog nanošenja teških ozljeda glave.

 

Policija je u međuvremenu objavila njegovu fotografiju i osnovne informacije.  Ima ćelavu glavu i gustu dugačku bradu. U trenutku bijega nosio je plave traperice, svjetle cipele i smeđu kožnu jaknu. Registracija srebrne Opel Zafire u kojoj je pobjegao je LIP-NV 102.

Policija Bielefeld
 

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo