PREKOPAO OSAM KILOMETARA

INSPIRATIVNA PRIČA O ČOVJEKU KOJI JE POMICAO BRDA KAKO BI MOGAO VIDJETI DJECU Pune dvije godine iz ruku nije ispuštao motiku i polugu

 
 Društvene mreže/Screnshot

Otac iz sjeveroistočne savezne države Orissa iskopao je 8 kilometara dugu cestu samo sa motikom i željeznom polugom kako bi njegova djeca koja idu u školu mogla doći kući što češće.

Naime, 45-godišnji Jalandhar Nayak, živi u zabačenom selu 15 kilometara udaljenom od mjesne škole koju pohađaju njegova tri sina. No za put do tamo im treba tri sata jer dječaci moraju prijeći pet brda kako bi došli do kuće.

Posljednje dvije godine Nayak je svakog jutra s alatom provodio osam sati dnevno razbijajući stijenu i uklanjajući kamene gromade.

Lokalnim novinarima kazao je kako se nada da će njegovi sinovi moći češće dolaziti za praznike i vikende kada cesta bude gotova. Mjesni dužnosnici za BBC su kazali kako će napraviti preostalih 7 kilometara ceste koja povezuje selo sa gradom u kojem se nalazi škola.

Izgradnju su sada preuzele vlasti i kazale kako će Nayaku isplatiti novac za njegov rad, a on je kazao kako je iznimno sretan zbog obećanja. Također, zatražio je od njih da u selo uvedu pitku vodu i struju.

Kazao je i kako mu nitko od mjesnih vlasti dosad nije pomogao i kako su za to što radi saznali tek kada je prošlog mjeseca priča o njemu izašla u novinama.

- Ostao sam impresioniran jer je pazio na to da nijedno drvo ne bude posječeno dok je kopao put - kazao je novinar Sibashakti Biswal koji je prvi intervjuirao Nayaka i dodao kako je cesta dovoljno dobra da njome mogu proći i automobili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:53