JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

INTERNETOM KRUŽI SNIMKA MINISTRA KAKO MASTURBIRA Za sve je optužio šefa obavještajne službe: 'To je bilo za moju i supruginu privatnu uporabu'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.10.2018. u 23:30

FILE PHOTO: Malusi Gigaba delivers his budget address as South African Finance Minister at Parliament in Cape Town, South Africa February 21, 2018. REUTERS/Mike Hutchings/File Photo
REUTERS

 

Šef službe sigurnosti Južnoafričke Republike optužen je da je hakirao telefon visokopozicioniranog političara nakon što su u javnost procurile vrlo delikatne snimke, piše BBC.

Video u trajanju od 13 sekundi na kojem ministar unutarnjih poslova Malusi Gigaba masturbira, poput munje se proširio čitavom zemljom.

Ministrov glasnogovornik optužio je službu sigurnosti da je ukrala snimku s ministrovog telefona, a oporbu da ju je plasirala u javnosti. Rekao je također i da je ministar prošle godine počeo dobivati pisma u kojima ga ucjenjuju snimkom.

Gospodin Gigaba se putem Twittera ispričao svojoj obitelji:

- Iskoristit ću ovu priliku i ispričati se, unaprijed, svojoj obitelji, a posebno djeci, majci i svojti te ostatku južnoafričke javnosti zbog boli i sramote koju će daljnja distribucija ovog materijala izazvati.

Na Twitteru je opisao i detalje skandala.

- Moja supruga i ja smo s tugom i žaljenjem ustvrdili da je video snimka koja je bila namijenjena našoj privatnoj uporabi ukradena i procurila u javnost. Moj telefon je hakiran i snimka sad kruži internetom.

 

Video se doista dijeli na aplikacijama poput WhatsAppa, a Gigaba kaže da su problemi počeli nakon što je odbio ucjenjivačima uplatiti novac.

- Pokušaji ucjene kao i hakiranje mojeg telefona prijavljeni su policiji te sam obaviješten da je istraga u tijeku.

Gigabin glasnogovornik rekao je i kako su od ministra zahtijevali oko 690.000 dolara da snimka ne izađe u javnost te da iza krađe podataka s Gigabinog telefona stoji državna sigurnosna služba.

No, ovo nije prvi put da je Gigabin seksualni život u interesu javnosti. Naime, 2015. javnost se zabavljala javnom svađom Gigabeove supruge i ljubavnice.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo