NAKON SUĐENJA

INTERNETSKI TROL PLAČE I KAŽE DA ZASLUŽUJE KAZNU Pisao užasne komentare o tragično preminuloj djevojci: 'On je bolesni sadist koji uživa u našem jadu'

 
Paul Hind (lijevo), Nigel i Paula Burt (desno gore) i tragično preminula Olivia Burt (dolje desno)
 Profimedia, Facebook

Jedan je otac koji tuguje za svojom mrtvom kćeri kritizirao Facebook jer se nije uspio obračunati s trolovima na internetu, nakon što je jedan muškarac priznao da je objavljivao uvredljive postove o mrtvoj djevojci, piše Daily Mail.

38-godišnji Paul Hind pisao je u svojim zlonamjernim objavama na internetu da je Olivia Burt prostitutka i 'djelatnica u seksualnoj industriji'.

Paul Hind arrives at Northumberland Magistrates' Court, where he is charged with four counts of malicious communications, after he is alleged to have targeted families of tragic young people., Image: 384602272, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Paul Hind, muškarac optužen za trolanje stranica i pisanje ružnih komentara o tragično preminulim mladim ljudima.

Radi se o 20-godišnjoj studentici Sveučilišta Durham, koja je preminula od posljedica teških ozljeda glave nakon napada koji se dogodio u jednom noćnom klubu u veljači.

Olivia Burt, Facebook
Olivia Burt, 20-godišnja studentica iz Durhama koja je ubijena u jednom noćnom klubu u veljači.

Hind je na Facebook stranici na kojoj se odaje počast preminuloj djevojci postavljao fotografije mrtvih žena i smrtno bolesna djece. To je učinio još u travnju, a osim njezine Facebook stranice, napao je i stranicu koja odaje počast 23-godišnjoj Hannah Witheridge, koja je 2014. ubijena na tajlandskom otoku Koh Tao.

Povezuje ga se i s trolanjem stranica 24-godišnjeg Joea Tilleya koji je pronađen mrtav na dnu vodopada u svibnju, te 19-godišnjeg Duncana Sima, čije je tijelo pronađeno ranije ove godine.

Otac preminule Olivije, Nigel Burt iz Hampshirea, rekao je da se radi o sramoćenju njegove kćeri i uspomene na nju. Na sudu je opisao kako se osjećao zbog tih objava, dodavši da se i njegova supruga Paula Burt osjećala mučno zbog toga.

'Osoba koja je to napravila može biti jedino bolesni sadist koji zna da pridonosi našem jadu i zbog toga se dobro osjeća i u tome uživa. Iako su te objave sada maknute s Facebooka, očekujemo da će se on opet pojaviti i napisati slično na nekim drugim platformama i društvenim mrežama. To nam uzrokuje trajnu anksioznost, tugu i stres, a našu je bijedu produbila i trajna rasprava o tome s Facebookom', rekao je Olivijin otac i dodao kako velike društvene mreže poput Facebooka rješavaju tek pojedinačne objave, umjesto da se obračunaju s ovakvim trolovima u cjelosti. To naziva beznadnim.

Nigel and Paula Burt, the parents of Durham University student Olivia Burt, who died outside a nightclub, speak to the media outside South East Northumberland Magistrates' Court, after Paul Hind, 38, admitted trolling relatives of young people who died in tragic circumstances., Image: 384638261, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Nigel i Paula Burt, roditelji tragično preminule Olivije Burt.

Sutkinja Kate Meek obitelji je izrazila sućut zbog gubitka kćeri i dodala da je tuženik samo dodao bol na njihovu već postojeću patnju.

Nakon saslušanja se optuženi Hind pred sudom rasplakao i rekao da mu je jako žao zbog tih postupaka te da je sve napravio samo kako bi na sebe privukao pažnju.

Opisao je da pati od mentalne bolesti i rekao da se obiteljima žrtava sada može samo ispričati.

'Ne očekujem da prihvate mogu ispriku za to što sam učinio. Iz mojeperspektive, zbog toga što sam učinio zaslužio sam da idem u zatvor', rekao je Hind i dodao da zaslužuje kaznu te izbacivanje sa svih društvenih mreža.

Paul Hind, 38, speaks to the media outside South East Northumberland Magistrates' Court, where he admitted trolling relatives of young people who died in tragic circumstances., Image: 384638211, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Paul Hind (38) nakon saslušanja na sudu, gdje je optužen za internetsko trolanje i ružne napise o tragično preminuloj djevojci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:45