PIPREME ZA SUMMIT

IPAK ĆE DOĆI DO SUSRETA KIM JONG UNA I DONALDA TRUMPA? Sjeverna Koreja šalje vodeće dužnosnike u SAD i Singapur

Donald Trump i Kim Jong-un
 Getty Images, Profimedia

Sjeverna Koreja šalje vodeće dužnosnike u SAD i Singapur, izvijestili su u utorak mediji što je zadnji pokazatelj da će do summita sjevernokorejskog vođe Kim Jong una s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom ipak doći.

Potpredsjednik centralnog komiteta vladajuće sjevernokorejske Radničke stranke Kim Yong Chol trebao bi otputovati za SAD u srijedu nakon susreta s kineskim dužnosnicima u Pekingu, izvijestila je južnokorejska agencija Yonhap.

Šef kabineta sjevernokorejskog vođe Kim Chang Son, pak, otputovao je u ponedjeljak navečer preko Pekinga za Singapur, izvijestila je japanska televizija NHK.

Bijela kuća objavila je kako pripremni tim u kojemu je zamjenik predstojnika ureda američkog predsjednika za operacije Joe Hagin putuje u Singapur na susret sa Sjevernokorejcima.

Prema izvješćima planiranje povijesnog summita, kojega je Trump otkazao prošloga tjedna, nastavlja se. Trebao bi se održati 12. lipnja.

Kim Yong Chol bio bi najviši sjevernokorejski dužnosnik u SAD-u od maršala Jo Myong Roka koji se 2000. sastao s tadašnjim američkim predsjednikom Billom Clintonom u Bijeloj kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:02