KAOS OKO GRANICE

ISLAMSKA DRŽAVA RAKETAMA NAPALA TURSKI GRAD! Ovo je već treći dan zaredom da bombardiraju Kilis, Erdogan odmah krenuo po osvetu

 REUTERS/Kadir Celikcan

ISTANBUL - Nekoliko raketa ispaljenih sa sirijskog teritorija pogodilo je u srijedu ujutro, treći dan za redom, turski pogranični grad Kilis, na jugu zemlje, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, po prvim podacima novinske agencije Dogan.

Ti su projektili pogodili dva nenaseljena terena u središtu grada, dodao je Dogan, ne navodeći njihovo navodno podrijetlo.

Od početka godine, Kilis je bio meta nekoliko raketa ispaljenih, po turskoj vladi, iz sirijskih zona koje drži Islamska država i koje su usmrtile više civila.

U utorak je nekoliko raketa usmrtilo dvije osobe i ranilo još šest, po lokalnim medijima. Prethodni podaci o tom napadu govorili su o jednoj mrtvoj osobi i sedam ranjenih, među kojima je jedna osoba u međuvremenu preminula, javlja Dogan.

Kao odmazdu zbog te paljbe, tursko topništvo bombardiralo je položaje IS-a na sjeveru Sirije, u skladu s preuzetim obvezama, objavile su vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:16