NE ŽELI NATRAG

ISPOVIJEST RUSKINJE KOJA JE POBJEGLA IZ KARANTENE U KOJOJ JE BILA ZBOG KORONAVIRUSA Izazvala kratki spoj, onesposobila elektroničku bravu i odmaglila

 
 allasand / Instagram

Ala Iljina, 32-godišnja Ruskinja koja je zbog sumnje na koronavirus stavljena u karantenu te je pobjegla iz nje, opire se policiji koja je tamo pokušava vratiti.

Kako piše BBC, Iljina se nalazi u svom stanu u Sankt Peterburgu i odbija otvoriti vrata policiji. Ona se, naime, iz Kine vratila prošli mjesec, a 6. veljače je dobila rezultate testiranja koronavirus koji su bili negativni.

Od nje je zatraženo da ostane još dva tjedna u karanteni, no Iljina je kratkim spojem onesposobila elektronički zaključana vrata i pobjegla iz bolnice.

Diplomirana fizičarka na svom Instagram profilu ističe da je nakon 30. siječnja, kada se vratila u Rusiju s kineskog otoka Hainana, imala grlobolju te je 6. veljače nazvala bolnicu. Nakon toga, smještena je u centar za zarazne bolesti Botkin.

Iako su testovi pokazali da nije zaražena virusom, zbog predostrožnosti joj je naređeno da ostane u bolnici.

"Sva tri testa su pokazala da sam u potpunosti zdrava, zašto onda, dovraga, karantena?", napisala je Iljina.

32-godišnjakinja je, kako bi pobjegla iz bolnice, izazvala kratki spoj na elektroničkim vratima, a dok je planirala bijeg nacrtala je i tlocrt zgrade. Navodi i da nakon njezina bijega gradske vlasti nisu reagirale skoro cijeli tjedan, ali sada traže sudski nalog kako bi je prisilno vratili u karantenu barem do 19. veljače.

Od izbijanja koronavirusa u Kini je do sada umrlo više od 1350 ljudi, a virus se proširio u još 20 država, uključujući i Rusiju u kojoj su prijavljena dva slučaja. Radilo se o kineskim građanima te je jedan pušten iz bolnice nakon oporavka.

Ruske vlasti su iz Kine evakuirale 144 državljana Rusije koji se nalaze u karanteni u Sibiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:09