KLUPKO SE RASPLIĆE

ISTRAGA UBOJSTVA OLIVERA IVANOVIĆA Uhićena dva policajca srpske nacionalnosti zbog manipulacije dokazima!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.02.2018. u 15:30

Reuters, profimedia

Pripadnici policije Kosova koji su uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubojstva Olivera Ivanovića su srpske nacionalnosti, piše portal B92 pozivajući se na gazetaexpress.com.

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Sjeverna Mitrovica i protiv njih je primjenjena mera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do uhićenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tijekom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT s dva šaržera s devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišteni u daljoj proceduri. Iako se ni u izvještaju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o D.M. i Ž.J.

Iz Državnog tužiteljstva je rečeno da će Osnovno tužiteljstvo u Mitrovici podnijeti zahtjev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donijela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage, piše B92.

Tužilac Njazi Redža u subotu je potvrdio da su dvojica pripadnika kosovske policije uhapšena, a kako je rekao "bili su na dužnosti i nisu valjano obavili posao".

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Srbija, demokracija, pravda". Prema podacima s obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz "duge devetke", a nedaleko od mjesta ubojstva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je odmah da je ubojstvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi, kao i da Srbija zahtjeva da sudjeluje u istrazi ubojstva Ivanovića, ali su kasnije dužnosnici iz Prištine odbacili tu mogućnost, navodeći da će samo razmjenjivati informacije o slučaju sa srpskom stranom.

Podsjećamo, Ivanović je ranije izjavio da se plaši mogućeg atentata, dok je za "Vreme" izjavio da na Kosovu postoji nevjerojatan osjećaj ugroženosti i straha kod naroda. Kako je naveo, "ljudi se ne boje Albanaca, nego Srba, lokalnih kabadahija i kriminalaca koji se voze u džipovima bez tablica, a policija ne reagira".

Osim toga, Ivanovićeva supruga je nakon ubojstva izjavila da se "zna tko je to uradio".

Izdvajamo