LOV U MUTNOM

Italija pokrenula istragu o 'suludim' cijenama zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.02.2020. u 15:43

Some people wear protective masks while walking in downtown Milan during the Milan Fashion Week on February 22, 2020.
22 Feb 2020, Image: 500357562, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Talijanske vlasti izvijestile su u utorak da su otvorile istragu o naglom skoku cijena zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova nakon pojave koronavirusa na sjeveru zemlje.

"Odlučili smo pokrenuti istragu nakon medijskih izvješća o suludo visokim cijenama po kojima se ti proizvodi prodaju na internetu u posljednja dva dana", rekla je zamjenica milanskog državnog tužitelja Tiziana Siciliano.

Italija bilježi najveći skok broja zaraženih koronavirusom u Europi, s više od 260 zaraženih i sedam smrtnih slučajeva, uglavnom na sjeveru zemlje.

Mnoge ljekarne navode da im ponestaje zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova za pranje ruku i mnogi su se građani okrenuli Internetu gdje su cijene tih artikala poletjele u nebo.

"Cijena maske na Internetu porasla je s jednog eurocenta na 10 eura, a litrena boca dezinfekcijskog sredstva sa sedam eura u prošlom tjednu na jučerašnjih 39 eura", kazala je Siciliano.

Policija je pak upozorila na kriminalce koji se predstavIjaju kao zdravstveni inspektori, koristeći lažne isprave kako bi ušli u domove građana i krali novac ili druge dragocjenosti.

Izdvajamo