SLUČAJNO OTKRIĆE

IZGUBLJENI MOBITEL RAZOTKRIO ŠOKANTNU TAJNU Majka troje djece koja živi i radi u Njemačkoj ima mračnu prošlost, a sada joj prijeti kazneni progon

 
 Linkedin

Majka troje djece koja živi u Njemačkoj i radi kao organizatorica događaja razotkrivena je kao ISIS-ova nevjesta koja je regrutirala desetke žena iz Velike Britanije. Do tog je otkrića došlo nakon što je ona izgubila mobitel u kojem su pronađene obiteljske fotografije.

Zlokobni život Omaime Abdi otkriven je kad je mobitel kojeg je koristila dok je bila u kalifatu izgubila, a pronašao ga je jedan arapski novinar, piše The Sun.

U tom su mobitelu pronađene fotografije iz vremena dok je Abdi živjela u Siriji, gdje je bila udana za jednog od ISIS-ovih boraca.

Ova 34-godišnjakinja, koja je radila i kao prevoditeljica u Hamburgu u Njemačkoj, kasnije je odbacila veo i živjela promijenjenim životom.

No prošlost su otkrile fotografije s njezinog starog telefona. Na jednoj se vidi kako dječak stoji kraj štanda sa sokom. Na glavi ima šešir s logom ISIS-a, a otac u borbenim hlačama ga gura u kolicima.

U mobitelu su pronađene i nevine fotografije obiteljskih obroka, ali i njezin drugi sin koji pozira s pištoljem kraj zastave ISIS-a.

Abdi je inače tuniškog podrijetla, a otkriveno je da je bila i ključna figura u online propagandi.

U mobitelu je pronađen i broj telefona u Siriji za 18-godišnju ISIS-ovu nevjestu koju je ona regrutirala iz istočnog Londona.

Abdi sada prijeti kazneni progon u Njemačkoj zbog članstva u terorističkoj organizaciji, a ispituju se i njezine britanske veze.

Ona je ranije živjela zapadnjačkim životom, ako je suditi prema ranijim fotografijama s njezinog telefona, a pridružila se islamistima 2012. godine kad je već bila razvedena i imala kćer iz prvog braka.

Svog je drugog muža, Nadera Hadru slijedila iz Frankfurta u Raku u Siriji zajedno s kćeri Firdaus iz prvog braka, i dvoje djece rođene u siječnju 2015. godine.

Hadra je ubijen u borbama šest tjedana nakon njezinog dolaska u Siriju, a njoj je pripala naknada za udovice. Zatim se ponovno udala, ovog puta za njemačkog repera Denisa Cusperta poznatijeg kao 'Deso Dog'.

Denis Cuspert 'Deso Dogg'
Facebook Deso Dogg

On je bio ključni propagandist i regruter Europljana za ISIS. Preobratio se na islam 2010. godine i uzeo novo ime, Abou Maleeq.

Abdi je tijekom braka s njim postala aktivna na društvenim mrežama, a na Twitteru je objavljivala pod korisničkim imenom @FreeOurSisters1.Ta je skupina slavila žene teroriste koje su zatvorene u Velikoj Britaniji, a jedna od njezinih objava je prikazivala i slavlje godišnjice 11. rujna. Taj je račun na Twitteru 2016. godine ukinut.

Na njezinom su telefonu pronađene i fotografije na kojima ona i suprug poziraju naoružani.

I njezin je treći suprug Cusper poginuo u borbama.

Smatra se da se Abdi vratila u Njemačku krajem 2016. godine, piše The Sun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:35