JOŠ JEDNA TRAGEDIJA OBITELJI

IZNENADA UMRLA UNUKA ROBERTA F. KENNEDYJA Mlada 22-godišnjakinja borila se s depresijom, umrla je u bolnici navodno zbog predoziranja

 
Saoirse Kennedy Hill s majkom Courtney
 Facebook

Saoirse Kennedy Hill, unuka Roberta F. Kennedyja, umrla je u četvrtak u 23. godini. Smrt unuke Roberta i Ethel, kćeri jedinice Courtney Kennedy Hill, potvrdila je obitelj u priopćenju, no više detalja nisu iznosili.

Hitna pomoć pozvana je u dom Kennedyjevih u Hyannis Portu u Massachusettsu, prenosi BBC. Iz doma njezine bake Ethel Kennedy (91) djevojka je u četvrtak poslijepodne hitno prevezena u bolnicu Cape Cod u Hyannisu, piše Times, pozivajući se na obiteljske izvore i prijatelje obitelji. U bolnici je proglašena njezina smrt

Obitelj Kennedy doživjela je niz tragedija uključujući i atentat na Saoirseina djeda 1968.

A Barnstable Police cruiser sits at the top of Marchant Avenue as police investigate the death of Saoirse Kennedy Hill, the granddaughter of the late Robert F. Kennedy, at the Kennedy Compound in Hyannis Port, Massachusetts, U.S., August 1, 2019.   REUTERS/Faith Ninivaggi
Faith Ninivaggi / REUTERS
Policija ispred kuće obitelji Saoirse Kennedy Hill

- Srca su nam slomljena zbog gubitka voljene Saoirse. Život joj je bio ispunjen nadom i ljubavlju - napisala je obitelj u prioćenju, a baka je dodala:

- Svijet je danas postao malo manje lijepo mjesto.

Premda detalja o smrti nema, američki mediji izvještavaju da je navodno umrla od predoziranja. 22-godišnjakinja bila je studentica na Koledžu Boston gdje je studirala komunikacije, no patila je od depresije.

- Depresija mi se javila krajem osnovne škole i ostat će sa mnom ostatak mog života - napisala je za studentski časopis 2016.

Za života je volontirala u Meksiku. Ondje je aktivno sudjelovala u izgradnji škola u autohtonim zajednicama te je bila angažirana na borbi za ljudska prava i na osnaživanju žena, kazala je njezina obitelj.

Policija je pokrenula istragu o njezinoj smrti.

Bila je jedino dijete Paula Michaela Hilla i Courtney Kennedy Hill, koja je bila peto od jedanaestero djece Ethel i Roberta Kennedyja, pokojnoga američkog predsjedničkog kandidata ubijenog u dobi od 42 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:30