OTKLONJENE SUMNJE

IZNENAĐENJE U SJ. KOREJI Pogledajte s kim je Kim Jong-un slavio lunarnu novu godinu: 'Mislili smo da je tu ženu pogubio! 6 godina je nitko nije vidio'

Kim Jong-un sa suprugom i tetkom
 Photo by KCNA VIA KNS / KCNA VIA KNS / AFP

Tetka čelnika Sjeverne Koreje Kim Kyong-hui pojavila se u javnosti nakon šest godina izbivanja. Tako su otklonjene sve sumnje da ju je Kim Jong-un dao pogubiti.

Državni mediji Sjeverne Koreje izvijestili su da je Kim Kyong-hui u kazalištu u Pjongjangu gledala predstavu povodom obilježavanja lunarne nove godine. Objavljene su i fotografije iz kazališta na kojima se vidi Kim Jong-un uz kojeg sjede njegova tetka i supruga.

73-godišnja Kim Kyong-hui jedina je sestra bivšeg lidera Sjeverne Koreje, Kim Jong-ila, oca sadašnjeg čelnika te zemlje. Piše se i da je ona nakon moždanog udara svog brata usmjeravala Kim Jong-una prema tome da on bude idući vođa.

Nakon pogubljenja njezinog supruga Jang Song-thaeka, osuđenog za veleizdaju, počela su se postavljati pitanja i o njezinoj sudbini. Nije se spominjala u državnim medijima godinama pa se mislilo da je umrla ili da je i nju Kim Jong-un dao pogubiti.

Ovo pojavljivanje Kim Jong-una u javnosti moglo bi značiti da sjevernokorejsko vodstvo sada želi ojačati obitelj, dok državni mediji najavljuju 'novi put' zemlje u 2020. godini. Kim je u svom novogodišnjem govoru najavio da ga više ne vežu obećanja američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, piše Bloomberg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:01