NAPETO VRIJEME

IZRAELSKA VOJSKA ISTRAŽUJE UZNEMIRUJUĆU VIDEO SNIMKU Snajperist cilja i puca u nenaoružanog Palestinca, a njegovi kolege reagiraju oduševljeno

 
 Screenshot / YOUTUBE

Video snimka koja prikazuje snajperista izraelske vojske kako puca na čini se nenaoružanog Palestinca na granici s Gazom odmah je potaknula vojnu istragu i pozive desničarskih političara u znak potpore vojnicima.

Video pokazuje vojnika koji cilja i puca u Palestinca, na što njegovi kolege reagiraju oduševljenjem i odobravanjem.

Izraelska vojska rekla je da je video snimljen prije više mjeseci, a ne za vrijeme palestinskih prosvjeda.

"Što se tiče videa koji upravo kruži, to se dogodilo prije više mjeseci". "Događaj će se ponovno ispitati i istražiti".

Video snimka objavljena je u posebno napeto vrijeme kad deseci tisuća Palestinaca prosvjeduju duž granice s Gazom svaki vikend.

A wounded Palestinian demonstrator is evacuated during clashes with Israeli troops at the Israel-Gaza border at a protest demanding the right to return to their homeland, in the southern Gaza Strip April 9, 2018. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa
Ibraheem Abu Mustafa / REUTERS
Palestinci nose ranjenog prosvjednika nakon što se sukobio s izraelskom vojskom u pojasu Gaze

Izraelski vojnici ubili su 32 Palestinca i ranili stotine, a većina žrtava u masovnim prosvjedima stradala je od vojnih snajperista.

Izraelska skupina za ljudska prava B'Tselem osudila je putem Twittera "ilegalne zapovijedi vojnicima da pucaju na ljudi koji ne ugrožavaju nikoga".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:24