UŽAS

IZREČENE KAZNE ZA ZVJERSTVO U HERCEGOVINI Tek rođeno djetešce bacili iz auta u provaliju

 
Ilustracija
 Dado Ruvic / REUTERS

Kantonalni sud u Mostaru izrekao je kaznu od 14 godina zatvora majci Mladenki Šimić koja je priznala ubojstvo svog rođenog djeteta, dok je njen suprug Mile osuđen na 15 godina zatvora, također priznavši krivnju.

Kako piše Dnevni Avaz, Mile je 6. rujna prošle godine došao u Mostar po suprugu koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda. U bolnicu je došao u pratnji dvoje maloljetne djece.

Bacio nosiljku s djetetom

Nakon što su zajedno krenuli vozilom prema Čitluku, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila da ne bi vidjela što će njihov otac učiniti i s njima se udaljila. Šimić je sa zadnjeg sjedišta uzeo nosiljku s novorođenčetom i bacio je u provaliju, donosi Avaz.

Dijete je prilikom pada udarilo glavom i pretrpjelo smrtonosne ozljede, a roditelji iz pakla vratili su se u vozilo te s djecom krenuli prema Grudama. Leš djeteta otkriven je nakon samo nekoliko dana. Šimićima je troje djece oduzeto te su zbrinuti u instituciji Majčino selo u Međugorju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:31