UŽAS

IZREČENE KAZNE ZA ZVJERSTVO U HERCEGOVINI Tek rođeno djetešce bacili iz auta u provaliju

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.03.2019. u 13:06

A police van is seen arriving at a place of commemoration in Dobrovoljacka street in Sarajevo, May 3, 2012. The commemoration by about 100 Serbs who travelled by buses to lay flowers and light candles in the city centre at the spot of an attack on a retreating column of the Yugoslav Army (JA) in May 1992, has sparked anger and shock among residents. The attack happened on May 3, 1992, a day after late Bosnian president Alija Izetbegovic was kidnapped by Serb forces and Sarajevo came under the worst mortar attack since the Bosnian Serbs besieged the capital in April 1992. REUTERS/ (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: ANNIVERSARY POLITICS) - RTR31JO9
Dado Ruvic / REUTERS

Ilustracija

 

Kantonalni sud u Mostaru izrekao je kaznu od 14 godina zatvora majci Mladenki Šimić koja je priznala ubojstvo svog rođenog djeteta, dok je njen suprug Mile osuđen na 15 godina zatvora, također priznavši krivnju.

Kako piše Dnevni Avaz, Mile je 6. rujna prošle godine došao u Mostar po suprugu koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda. U bolnicu je došao u pratnji dvoje maloljetne djece.

Bacio nosiljku s djetetom

Nakon što su zajedno krenuli vozilom prema Čitluku, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila da ne bi vidjela što će njihov otac učiniti i s njima se udaljila. Šimić je sa zadnjeg sjedišta uzeo nosiljku s novorođenčetom i bacio je u provaliju, donosi Avaz.

Dijete je prilikom pada udarilo glavom i pretrpjelo smrtonosne ozljede, a roditelji iz pakla vratili su se u vozilo te s djecom krenuli prema Grudama. Leš djeteta otkriven je nakon samo nekoliko dana. Šimićima je troje djece oduzeto te su zbrinuti u instituciji Majčino selo u Međugorju.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo