NOĆNA MORA

'JA TURIST, JA NE TERORIST!' Krenuo sa suprugom na put u New York, potrošio skoro 20 tisuća kuna, no onda je napravio kobnu grešku

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.11.2018. u 15:03

©PHOTOPQR/LE PROGRES/ - Le 10 septembre 2018 Satolas -Le 10 septembre 2018 Satolas
En fin de matinée, vers 11h15, une voiture a franchi les barrières de sécurité et a réussi à s’introduire sur les pistes de l’aéroport Lyon Saint-Exupéry, après avoir notamment traversé la porte vitrée d’un terminal. Le véhicule a immédiatement été pris en chasse par une vingtaine de véhicules de police, de la gendarmerie et des douanes. A l’issue d’une course poursuite mouvementée qui a duré une bonne dizaine de minutes, le véhicule a été immobilisé et le conducteur interpellé.
Photo la police patrouille dans l' aéroport -
2018/09/10 Flights halted after French police arrest driver who sped down wrong side of motorway
Pursued by police vehicles, a man smashed his car Monday into security barriers at two airports in Lyon, southeast France, and then crashed through two glass doors of a busy terminal and sped onto the runway, before being arrested., Image: 386129351, License: Rights-managed, Restrictions: GLOC:Commune:589410ef-5754-4826-88ed-b4504fa5e642, Model Release: no, Credit line: Profimedia, MAXPPP
Profimedia, MAXPPP

Ilustracija

 

Planovi za odmor škotskog bračnog para propali su nakon što je 70-godišnjak slučajno u upitniku za vizu označio da je terorist.

John Stevenson i njegova supruga Marion planirali su 3. prosinca putovati u New York. Na avionske karte i smještaj par je potrošio 2.000 funti (više od 17 i pol tisuća kuna). No Stevenson je prilikom ispunjavanja formulara potrebnog za vizu slučajno označio kućicu u kojoj piše da je - terorist. Sada mu više nikad neće biti dozvoljen ulazak u SAD.

'Ispunjavali smo formulare za vizu. Stranica je neprestano javljala da nam je isteklo vrijeme za ispunjavanje prije nego što smo uspjeli odgovoriti na sva pitanja. Zatim se stranica srušila i morali smo sve ispočetka', priča Stevenson.

Tek kasnije su mu rekli da mu viza nije odobrena jer je terorist.

'Jedno od pitanja je bilo jesam li terorist. Nisam znao da se odgovor slučajno prebacio sa 'ne' na 'da'. Zvao sam i graničnu kontrolu i dao im podatke sa svoje putovnice. Nakon što su pogledali moju prijavu za vizu, rekli su mi: 'Pa vi ste terorist'. Rekao sam im da imam 70 godina i da ne znam ni što to znači. Ovo je prava noćna mora', kaže Stevenson.

Pokušao je uvjeriti američke dužnosnike da nije kriminalac i objasnio da je na sudu bio samo kao član porote.

'Možda mi snimaju telefonske razgovore, tko zna. Trebali smo otputovati 3. prosinca. Ovo je grozno, šokantno i tako glupo. Ne znam zašto je to pitanje uopće na formularu', dodaje Stevenson.

Par je rezervirao putovanje s United Airlinesom, a oni su im rekli da postoji mogućnost povrata novca za smještaj, ali ne i za avionske karte. Pogrešku će Stevenson možda moći ispraviti na sastanku u američkoj ambasadi u Londonu, gdje će ga ispitati službenici, piše Independent.

'Nikad u životu nisam upao u nevolje. Jedini put kad sam bio na sudu je bio kad sam pozvan da budem član porote, a sada me tretiraju kao kriminalca', dodaje.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo