DOBRI ODNOSI

JANDROKOVIĆ U JAPANU Službeni posjet započeo sastankom s premijerom Shinzom Abeom

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.06.2019. u 10:25

Zagreb, 110419.
Sabor.
Zastupnici su raspravljali o prijedlogu zakona o sustavu drzavne uprave kojim ce se depolitizirati, profesionalizirati i racionalizirati drzavnu upravu. Novi zakon predvidja ukidanje 20 tijela drzavne uprave, odnosno smanjivanje ukupnog broja tijela drzavne uprave s 52 na 32.
Na fotografiji: Gordan Jandrokovic.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Gordan Jandroković

Službeni posjet Japanu predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković započeo je sastankom s japanskim premijerom Shinzom Abeom, priopćeno je u ponedjeljak iz Sabora.

Tijekom sastanka Jandroković i Abe ocijenili su političke odnose vrlo dobrima i prijateljskima te pozdravili uspostavljeni politički dijalog na svim razinama, a posebno na onoj parlamentarnoj.

Kad je riječ o gospodarskoj suradnji, istaknuli su nekoliko dobrih primjera i naglasili zajedničku želju za njezinim daljnjim osnaživanjem.

Sugovornici su kao pozitivne primjere posebno izdvojili ulaganja japanske tvrtke Yazaki u Kali tuna u Hrvatskoj, a predsjednik Hrvatskoga sabora pozvao je japanske ulagače da slijede njihov primjer te istaknuo da su dobrodošli u Hrvatsku.

Premijer Abe spomenuo je Olimpijske igre 2020. u Tokiju, gdje se očekuje veliki broj hrvatskih sportaša, što će biti odlična prilika za daljnju promociju Hrvatske i njezinog turizma te će pridonijeti većem rastu posjeta japanskih turista Hrvatskoj. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i premijer Abe razgovarali su i o hrvatskom predsjedanju Europskom unijom te zaključili kako će to također biti dobar okvir za bilateralnu, kao i daljnju suradnju EU-a s Japanom.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pozvao je japanskog premijera Shinzua Abea u posjet Hrvatskoj.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo