BIVŠI TALIJANSKI PREMIJER

JAVIO SE I BERLUSCONI 'Prirodno je da su žene zadovoljne kada im se muškarci udvaraju. Doduše, ja im se ne udvaram, one to čine meni'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.01.2018. u 23:00

Silvio Berlusconi, former Italian prime minister and leader of Forza Italia' party during Forza Italia Meeting, Milan, ITALY-26-11-2017, Image: 356245914, License: Rights-managed, Restrictions: UK and ITALY OUT- Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPPA News
Profimedia, UPPA News

 

Bivši šef talijanske vlade Silvio Berlusconi je ocijenio da je "prirodno da su žene zadovoljne kada im se muškarci udvaraju" komentirajući u četvrtak reakciju stotinu žena u Francuskoj, među kojima je i francuska glumica Catherine Deneuve, koje podržavaju slobodu muškaraca da udvaraju suprotnom spolu.

"Prirodno je da su žene zadovoljne kada im se muškarci udvaraju. Meni to nije običaj jer se žene uvijek meni udvaraju", šalio se Silvio Berlusconi na talijanskom državnom TV kanalu Rai Uno.

"Važno je da udvaranje ostane u elegantnim okvirima", dodao je Berlusocni (81), poznati nepopravljivi zavodnik, ljubitelj mladih i lijepih žena, što ga je u aferi Rubygate stajalo u prvoj instanci presude od sedam godina zatvora kojom ga se teretilo za zloporabu ovlasti i sudjelovanje u prostituciji s maloljetnicama, ali ga je Vrhovni sud u ožujku 2015. oslobodio tih optužbi.

U četvrtak je bio pozvan u jednu političku emisiju, dok u Italiji traje kampanja za parlamentarne izbore u ožujku. Berlusconi je komentirao objavu stotinjak Francuskinja od utorka u Le Mondeu, među kojima su bile znanstvenice, spisateljice i glumice. Potpisnice su u kolumni u tom dnevnom listu istaknule da je "silovanje zločin. Ali naporno ili nespretno udvaranje nije zločin, kao što ni laskanje nije mačistički napad".

One drže da je pravo muškaraca na "udvaranje" ženama ključni dio seksualne slobode, ocijenivši "puritanizmom" feminističku kampanju pokrenutu nakon optužbi na račun američkog filmskog producenta Harveyja Weinsteina za višedesetljetno seksualno zlostavljanje i silovanje žena.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo