MISTERIOZNI SLUČAJ

JE LI KONTROVERZNI PODUZETNIK POTOPIO SVOJU PODMORNICU DA SAKRIJE UBOJSTVO? Nestala je novinarka koja je bila s njim da bi snimila reportažu o njemu!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.08.2017. u 18:37

Danish submarine owner and inventor Peter Madsen lands with the help of the Danish defence in Dragor Harbor south of Copenhagen, Denmark August 11, 2017. Scanpix Denmark/Bax Lindhardt/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK. - RTS1BCYI
Scanpix Denmark/Bax Lindhardt / REUTERS

Danski poduzetnik Peter Madsen i podmornica UC3 Nautilus koja se potopila

 

Poduzetnik i vlasnik jedne od najvećih podmornica na svijetu, 46-godišnji Peter Madsen, pod istragom je zbog misterioznog nestanka novinarke koja je bila s njim u podmornici za koju Madsen tvrdi da se potopila zbog kvara. No, kako je partner švedske novinarke Kim Wall (30) prijavio njezin nestanak, sumnja se da ju je Madsen možda ubio, pa namjerno potopio podmornicu da sakrije tragove, javlja BBC.

Madsen pak kaže da to nije istina i da je Wall, koja je s njim putovala da napravi reportažu o njemu, iskrcao blizu restorana na obližnjem otoku nekoliko sati prije potonuća. Radi se o podmornici dugoj 18 metara, što je čini jednom od najvećih na svijetu, a potopila se u petak ujutro, jutro nakon što se s novinarkom ukrcao i krenuo na put.

Wall je freelance novinarka koja živi na dvije adrese, u New Yorku i u Kini, a već je izvještavala za New York Times, The Guardian i VICE.

Policija sad istražuje ovaj slučaj nestanka, ali i Madsena, budući da se smatra da je zadnji koji ju je vidio, a zbog toga se sumnja i da ima veze s njezinim nestankom. Prije uhićenja Madsen je dao izjavu na televiziji o tome zašto je podmornica "UC3 Nautilus" potonula. Kazao je da su se pojavili problemi s balastom i tvrdio da se u zadnji čas izvukao iz nje da se spasi prije nego je potonula.

An unidentified woman stands in the tower of the private submarine
REUTERS

Podmornica UC3 Nautilus koja se potopila izgrađena je 2008. i od tada je bila jedna od najvećih na svijetu

 

Glasnogovornik danske mornarice potvrdio je da su smatrali da su podmornicu pronašli kako pluta južno od Kopenhagena, ali kasnije su utvrdili da je potonula. Madsen je 2008. godine postao medijska senzacija kada je izgradio jučer potonulu "UC3 Nautilus", a u nju je uložio najmanje 200 tisuća dolara. U pritvoru će biti 24 dana dok se ne utvrde okolnosti nestanka. Policija nije objasnila zašto ga smatraju osumnjičenim iako još nisu pronašli truplo niti dokaze da je ubio Wall.

ELIPSO

Izdvajamo