ČEKAO IZRUČENJE ITALIJI

JEDAN OD NAJOPASNIJIH MAFIJAŠA NA SVIJETU POBJEGAO IZ ZATVORA Ministar bijesan: 'Ulovit ćemo ga gdje god bio i baciti nazad iza rešetaka!'

 
Rocco Morabito
 Profimedia, Carabinieri reggio Calabria

Jedan od najstarijih članova talijanske 'Ndranghete, Rocco Morabito. pobjegao je iz zatvora u Urugvaju gdje je čekao izručenje Italiji, objavilo je u ponedjeljak urugvajsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Morabito (52), je pobjegao iz zatvora INR u središtu Montevidea s još tri zatvorenika, rekao je u ponedjeljak urugvajski ministar unutarnjih poslova. Četvorica muškaraca pobjegla su oko ponoći. Popeli su se na krov zatvora pa provalili u susjednu zgradu gdje su jednoj stanarski ukrali novac, navode iz ministarstva unutarnjih poslova.

U vrijeme njegova uhićenja u Urugvaju u rujnu 2017., Morabita je tadašnji ministar unutarnjih poslova Marco Minniti opisao kao "glavnog bjegunca" iz 'Ndranghete.

Carabinieri reggio Calabria
Rocco Morabito

Djelovao je od 1994. i osuđen je na 30 godina zatvora u odsutnosti zbog pripadnosti mafijaškoj organizaciji, 'dilanju' kokaina i drugih ozbiljnih zločina.

Uspješan bijeg Morabita iz zatvora "uznemirujuć je i ozbiljan", navodi u izjavi zamjenik talijanskog premijera Matteo Salvini.

Salvini je rekao da će "zatražiti objašnjenje vlade u Montevideu" i obećao da će uloviti Morabita "gdje god bio i baciti ga u zatvor, gdje zaslužuje biti".

'Ndragheta je jedna od najpopularnijih organiziranih kriminalnih skupina u svijetu i vodeći krijumčar kokaina u Europu. Oformila se u regiji Kalabrija na jugu Italije.

Morabito još nije bio izručen Italiji jer se, prema pisanju urugvajskog El Paisa, žalio na presudu Vrhovnog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:05