IZVUKLI SE ZBOG BIZARNE 'KVAKE'

JEDAN PORNIĆ U NIZOZEMSKOJ IZAZVAO VELIKU RASPRAVU I NEGODOVANJE 'Ovo je izmalo kontroli, što je sljedeće? Snimat će u restoranu, gradskoj vijećnici?'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.08.2017. u 08:33

A priest sits in a confessional at the main cathedral in the central town of San Luis Potosi June 25, 2014. REUTERS/Carlos Jasso (MEXICO - Tags: RELIGION) - RTR4TOZ6
Carlos Jasso / REUTERS, Ilustracija

 

Tužitelji su odbacili kaznenu prijavu katoličkog svećenika iz Tiburga protiv dvoje glumaca koji su snimili pornić u ispovjedaonici, prenosi BBC. Film je ranije ove godine objavljen na jednoj nizozemskoj porno stranici. Vlasti kažu da je pornić uvredljiv, ali u Nizozemskoj više ne postoji zakon protiv svetogrđa.

Svećenik iz crkve Sv. Josipa, Jan van Noorwegen kaže kako nije nimalo sretan zbog te odluke. Drugi crkveni dužnosnik požalio se kako s pravnim sustavom nešto duboko nije u redu. Crkva sada treba odlučiti hoće li podići privatnu tužbu. Iako je to malo vjerojatno, svećenik Harrie de Swart kaže da je razočaran odlukom tužitelja, tvrdeći da su snimatelji i glumci morali preskočiti ogradu crkve da bi došli do ispovjedaonice.

- U ministarstvu pravosuđa kažu kako smo na vratima trebali staviti znak 'ne ulazi' i da bi tek onda mogli procesuirati ljude koji to čine. No, apsurdno je staviti takav znak na crkvena vrata - rekao je De Swart.

Van Noorwegena brine da bi to mogao postati opasan presedan. "Zamislite samo, ako se moglo dogoditi u crkvi, može se dogoditi bilo gdje, u gradskoj vijećnici ili u restoranu", rekao je.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo