SMJEŠTENI SU U PRITVOR

Jedanaestero uhićenih u Njemačkoj zbog pedofilije

 
Policija ispred vikendice osumnjičenika iz Muenstera
 AFP

Jedanaestero ljudi uhićeno je u nekoliko njemačkih regija pod sumnjom da su spolno zlostavljali više djece i to snimali, objavila je policija u Münsteru, u saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni Vestfaliji.

Istražitelji su identificirali najmanje tri žrtve, djecu u dobi od pet, 10 i 12 godina.

Sedmero ljudi, od kojih je nekoliko već poznato pravosuđu, smješteno je u pritvor, rekao je na konferenciji za novinare šef policije Münstera, Rainer Furth.

Šestero muškaraca i jedna žena osumnjičeni su da su ili izravno zlostavljali djecu ili sudjelovali u logistici zlodjela ili kontaktirali preko kriptiranih poruka.

A picture taken on June 6, 2020 shows a view of a summer-house, where sexual abuse of chidren, aged five, 10 and 12 years old, are suspected to have taken place in Muenster, western Germany. - Eleven people have been arrested in Germany on suspicion of sexually abusing children and filming their actions, police said. Hard disks containing up to 500 terabytes of data, including videos and photos, were seized from the cellar of a 27-year-old man from the western city of Muenster. (Photo by Ina FASSBENDER / AFP)
AFP
Vikendica osumnjičenog muškarca iz Muenstera

Glavni optuženik je muškarac u dobi od 27 godina iz Münstera, koji je radio na farmi i voli informatiku, kazali su istražitelji.

U njegovu podrumu zaplijenjeni su tvrdi diskovi s 500 Tb podataka uključujući snimke i fotografije.

U pritvoru su i njegova majka u dobi od 45 godina, vlasnica vikendice u Münsteru u kojoj se odvijalo zlostavljanje, kao i muškarci u dobi između 30 i 43 godine iz Staufenberga i Hannovera u Donjoj Saskoj, Schorfheidea u Brandenburgu, Kassela u Hessenu i Koelna u Sjevernoj Rajni Vestfaliji.

Po istražiteljima, među žrtvama su desetogodišnji sin partnerice muškarca u dobi od 27 godina te petogodišnji sin jednog optuženika iz Staufenberga. Treća žrtva u dobi od 12 godina navodno je nećak optuženika iz Kassela koji ga je sam zlostavljao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:33