MASKIRANI RAZBOJNICI

JEDNA OD NAJSOFISTICIRANIJIH PLJAČKI U POVIJESTI JUŽNE AFRIKE Iz zračne luke pobjegli s 1,8 milijuna eura, a da pritom nikome nisu ni zaprijetili

 REUTERS

Banda razbojnika prerušena u policajce u zračnoj luci u Johannesburgu izvela je jednu od najsofisticiranijih pljački u povijesti Južnoafričke Republike, piše Telegraph. Pobjegli su skoro s 1,8 milijuna eura, a da pritom nikome nisu ni zaprijetili, a kamoli ispucali jedan metak.

Novac se zrakoplovom prevozio iz Južne Afrike prema Londonu, a osmorica pljačkaša pravila su se da osiguravaju novac koji se ukrcavao u avion. S policijskim kombijem stigli su odmah ispred aviona, pospremili novac u vozilo i pod rotacijom bezbrižno pobjegli iz zračne luke. Naravno, osiguranje na aerodromu otvorilo im je sva vrata, dignulo sve rampe...

Policiji nije trebalo dugo da dođu do zaključka kako su razbojnici imali dojavu iz same zračne luke. I ne samo to, netko im je sredio kartice pomoću kojih su prošli sva osiguranja.

- Dobro su znali što traže. Samo mali broj ljudi je znao da se novac prevozi i u kojem kontejneru se nalazi - rekao je glasnogovornik zračne luke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:56