RUŠI MU SE OBRANA

JEZIVI DETALJI SLUČAJA DEKAPITIRANE NOVINARKE Ekscentričnom izumitelju pronašli snimke sakaćenja žena, a otkriven je još jedan ključni detalj

 
 Scanpix Denmark/Martin Sylvest/Peter Thompson/TT NEWS AGENCY/ Tom Wall/REUTERS / Screenshot/YouTube

Ekscentrični danski izumitelj Peter Madsen, optužen za ubojstvo švedske novinarke Kim Wall koja se na njegovu podmornicu ukrcala kako bi napravili dogovoreni intervju. Međutim, još iste noći njezin je dečko prijavio nestanak, a idući dan Madsen je izdao poziv u pomoć jer je njegova podmornica Nautilus tonula u danskom zaljevu Koge.

Premda je Madsen izmislio nekoliko priča nakon što je policija pronašla Kimino raskomadano tijelo u moru u blizini, jedna od posljednjih verzija koju je smislio bila je da je Kim Wall umrla nesretnim slučajem nakon što ju je udario otvor podmornice. Odvjetnici poduzetnika tvrdili su da je Madsen držao teški poklopac, no nesretnim slučajem je izgubio kontrolu, poklopac je pao i usmrtio novinarku.

Novi dokazi

Međutim, policija je pronašla nove dokaze. Kako piše Daily Mail, policija je u njegovoj podmornici na računalu pronašla snimke nasilnih ubojstava žena, izneseno je na sudu u Kopenhagenu u utorak. Tužitelj Jakob Buch-Jepsen je rekao da su pronašli fotografije ‘za koje pretpostavljaju da su stvarne’, a koje prikazuju zadavljene i dekapitirane žene.

The home-made submarine
Peter Thompson / REUTERS
Podmornica UC3 Nautilus Petera Madsena

Osim toga, obdukcija je pokazala da je Wall imala 15 ubodnih rana na području prsnog koša i genitalija koje su nastale ‘oko ili neposredno nakon smrti’ što apsolutno diskreditira Madsenovu priču.

Rezultati analize DNK pronađenog pod Madsenovim noktima, na licu i vratu poklapaju se s DNK Kim Wall premda je točan uzrok smrti još uvijek nepoznat.

A photo of Swedish journalist Kim Wall who was aboard a submarine
TT NEWS AGENCY/ Tom Wall / REUTERS
Kim Wall

Madsen pak, koji i dalje negira ubojstvo, u suđenju je sudjelovao preko video linka. Tvrdi da računalo u podmornici nije njegovo: ‘To je samo jedan od alata u našem laboratoriju i koriste ga svi.’ Optuženik je većinu vremena tijekom suđenja bio miran, sjedio je ruku preklopljenih na krilu, a za vrijeme istrage i suđenja određen mu je pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:16