BRUTALAN ZLOČIN

JEZIVO UBOJSTVO MILIJUNAŠA I SUPRUGE Policija otkrila zakopana tijela: 'Smaknuli su ih plaćene ubojice, znamo i tko ih je unajmio'

 
 YouTube

Tijela umirovljenog britanskog poslovnog čovjeka i njegove supruge pronađena su u dvorištu njihove kuće na sjeveru Tajlanda, a zbog ubojstva Alana Hogga (64) i tri godine mlađe Nott Hogg uhićena su trojica plaćenih ubojica koje je zbog obiteljske svađe unajmio brat ubijene žene, objavila je policija, a prenose engleski mediji.

Ubojicama je za dvostruko ubojstvo navodno platio 1175 funti, odnosno oko 9300 kuna, piše Daily Mail. Tijela smaknutog bračnog para pronašli su psi tragači na dubini od dva metra.

Alan Hogg, iz škotskog Edinburgha, bio je direktor jedne tvrtke u Velikoj Britaniji, u Tajland se preselio prije nekoliko godina, a ondje se oženio s Nott Suddaen. Živjeli su u provinciji Phrae u luksuznoj vili na tri kata.

Njihov nestanak prijavljen je policiji prošlog tjedna, u četvrtak, nakon što se nisu pojavili na sastanku s prijateljima u obližnjem gradu Chiang Mai. Nakon što je policija došla u njihovu kuću, pronašla je tragove krvi na umivaoniku i oko bazena, koje su ubojice bezusješno pokušale obrisati.

Policijski general Sanpat Prabpudsa, koji je vodio istragu, medijima je potvrdio: - Uhitili smo trojicu muškaraca koji su priznali zločin.

Iza ove kratke rečenice krije se jezivi zločin. Naime, plaćene ubojice priznale su kako su prvo pucnjevima iz sačmarice ubile Hogga ispred jezerca za patke, a potom na smrt pretukli njegovu ženu čekićem u garaži.

Policiji su odmah priznali i kako im je za zločin novac dao Hoggov šogor, brat njegove supruge, Warut Satchakit.

- Hoggov šogor imao je novčanih problema zbog čega je i izbila obiteljska svađa - objasnili su u policiji. Policija ga je nakon pronalska tijela ubijenih uhitila po drugi put. Naime, prvi je put iza rešetaka završio nakon što je otkriveno da je Hoggovim ukrao novi Ford Ranger pick-up.

Upravo je pronalazak automobila istražitelje odveo do ubojica i čovjeka koji ih je unajmio. Ukradeni je automobil prvo prodan za 4600 funti lokalnom plemenu koje ga je potom za 9800 funti preprodalo jednom čovjeku u Laosu. On je u medijima vidio da policija traži informacije o automobilu i javio im se... - Trojicu ubojica povezali smo s forenzičkim tragovima u automobilu - rekli su u u policiji.

Hoggovi susjedi su u šoku. Njegovu su suprugu nazvali "najljepšom ženom u gradu", a njega opisuju biranim riječima. - Uvijek je bio prijateljski raspoložen i često nam je pomagao - rekli su lokalnim medijima. Hogga susjedi nazivaju "milijunašem".

Kćer ubijenog, 31-godišnja Robyn Hogg, doputovala je s Otoka u Tajland nakon što je obaviještena o nestanku roditelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:24