'TAKTILNI POLITIČAR'

JOE BIDEN U VIDEU ISPRIKE OBEĆAO DA VIŠE NEĆE NEPRIMJERENO PIPATI ŽENE 'Društvene norme se mijenjaju, sad shvaćam o čemu žene govore'

 
Joe Biden
 Joe Biden/Twitter / REUTERS

Odgovarajući na pritužbe da je kod nekih žena izazvao nelagodu dodirujući ih na političkim skupovima, bivši američki potpredsjednik Joe Biden objavio je u srijedu video u kojem je obećao da će "ubuduće biti pažljiviji u poštivanju privatnog prostora".

Biden još nije odlučio hoće li se boriti za demokratsku predsjedničku nominaciju 2020., no očekuje se da će to učiniti idućih tjedana.

Video poruka je najnoviji pokušaj Bidena i njegova tima da ublaže kontroverze koje su se pojavile kada je političarka iz Nevade Lucy Flores prošlog tjedna rekla da ju je Biden poljubio u potiljak na događaju tijekom kampanje 2014. zbog čega se osjećala "nelagodno, loše i zbunjeno".

Otada su još tri žene rekle da je im je Biden pristupio na sličan način. On je uzvratio da je "taktilni političar" koji voli neposredan kontakt s publikom i dodao kako vjeruje da se nikada nije ponašao neprimjereno.

"Društvene norme se mijenjaju", rekao je Biden u videu na Twitteru. "Razumijem ono o čemu te žene govore".

"Politika je za mene oduvijek bila gradnja odnosa, no ubuduće ću biti pažljiviji kod poštivanja tuđeg privatnog prostora. To je moja odgovornost i ja ću je ispuniti", istaknuo je.

Ankete konstantno pokazuju da je Biden (76) na vrhu liste demokratskih kandidata na kojoj je zasad više od deset političara.

Veteran američke politike osam je godina bio potpredsjednik u administraciji predsjednika Baracka Obame i 36 godina zastupnik Delawarea u Senatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:51