NI JOHNSONA NIJE ŠTEDIO

JOŠ JEDAN SLAVNI GLAZBENIK NA VENECIJANSKOJ MOSTRI KRITIZIRAO TRUMPOVU POLITIKU 'Pitam se kamo će nas odvesti ta podijeljenost, prostaštvo i te laži'

 
Mick Jagger
 REUTERS

Mick Jagger osudio je u subotu na venecijanskoj Mostri prostaštvo, laži i politiku prema okolišu američkog predsjednika pošto su kritike protiv Donalda Trumpa i brazilskog predsjednika te britanskog premijera već izrekli utemeljitelj Pink Floyda Roger Waters i glumac Donald Sutherland.

Pjevač Rolling Stonesa izjavio je da podržava mlade aktiviste u borbi za zaštitu planeta od klimatskih promjena koji su satima u subotu okupirali crveni tepih na Mostri prije dodjele nagrada.

Politika se srozala na nisku razinu "što se odnosi i na moju domovinu", rekao je Jagger spominjući Veliku Britaniju u kojoj je premijer Boris Johnson čelnika oporbenih laburista nazvao "kloriranom piletinom".

Britanski 76-godišnji rocker izrazio je žaljenje zbog "polarizacije i neuljudnosti u javnom životu" pri čemu je priznao da ni sam zbog svojih ispada "nije uvijek bio uljudan".

"No kada vidite što se sve događa danas u toliko zemalja, uključujući moju te Sjedinjenje Države, riječ je o radikalnoj promjeni", rekao je.

"Ne samo da je nestalo lijepo ponašanje, već se pitam kamo će nas odvesti ta podijeljenost, prostaštvo i te laži".

Mick Jagger te je ocjene izrekao predstavljajući film "The Burnt Orange Heresy", triler u kojem tumači ulogu bogatog kolekcionara umjetnina.

Drugi slavni glazbenik, Britanac Roger Waters, član i utemeljitelj mitske skupine Pink Floyd, također je kritizirao Borisa Johnsona i Trumpa kazavši u petak u Veneciji da su oni "sociopati bez srca".

Baš kao i brazilski predsjednik Jair Bolsonaro i Trump i Johnson tvrdoglavo su krenuli "u uništenje našeg lijepog planeta"

U filmu "The Burnt Orange Heresy", nastalom po predlošku romana Amerikanca Charlesa Willeforda, igra i kanadski glumac Donald Sutherland. On je također kritizirao istu trojicu predsjednika optuživši ih da sprječavaju učinkovitu borbu protiv klimatskih promjena.

"Kad dođete u moje godine, a meni je 85 i imate djecu i unuke, nećete im ništa ostaviti ako na izborima ne glasate za odlazak tih ljudi s vlasti u Brazilu, Londonu i Washingtonu, rekao je Sutherland i dodao "Oni upravo uništavaju svijet".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:12