MAFIJAŠKI OBRAČUN?

JOŠ JEDAN SRBIN LIKVIDIRAN U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI Maskirani napadači s jurišnim puškama nesretnika ubili hicem u glavu

Policija / ilustracija
 REUTERS

Maskirani napadači likvidirali su u utorak muškarca, za kojeg se vjeruje da je srpske nacionalnosti, ispred zgrade u kojoj je stanovao u predgrađu južnoafričkog grada Johannesburga.

Sudeći po izjavama svjedoka, dvojica maskiranih muškaraca ubili su Srbina hicima iz jurišne puške R4. Žrtva je preminula na mjestu napada, javlja portal news24.

Svjedokinja je u razgovoru za isti izvor rekla da je do pucnjave u stambenom kompleksu u Bryanston došlo oko 11.30 sati. "Čuvar kompleksa nam je rekao kako je netko upucan. Otrčali smo ondje kako bismo vidjeli možemo li pomoći žrtvi, ali čovjek je već bio mrtav", opisala je svjedokinja.

Otkrila je da je ubijeni muškarac vozio blindirani automobil jer je već bio žrtva oružanog napada. Dodala je i kako nije mogla identificirati ubijenu osobu, ali da se radi o 'gospodinu iz Srbije'.

Ubijen hicem u glavu

"Pokušao je pobjeći, ali tada je pogođen hicem u glavu", rekla je žena.

Pripadnici osiguranja rekli su da su dvojica maskiranih muškaraca u kompleks zgrada ušli vozeći BMW, pucali u muškarca, odvezli automobil i zapalili ga na obližnjem polju.

Policija traga za počiniteljima ovog brutalnog ubojstva.

Ovo nije prva likvidacija srpskog državljana u Južnoafričkoj Republici. Proteklih godina u toj je zemlji ubijeno nekoliko mafijaša iz srpskog podzemlja koji su bili povezani s trgovinom droge i borbe za prevlast među kriminalnim skupinama.

Česta ubojstva srpskih mafijaša

Podsjetimo, u rujnu prošle godine u Bedfordviewu je ubijen 44-godišnji Đorđe Mihaljević, poznat i pod nadimkom 'Kralj dijamanata'. Njega su dvojica napadača na motociklu ubila kada je u automobilu čekao zeleno svjetlo na semaforu. Lokalni mediji prenijeli su da je njegovo ubojstvo bio obračun zbog posla koji je krenuo po zlu.

Po istom scenariju po kojem je likvidiran ovaj trgovac dijamantima, likvidiran je i ubojica Željka Ražnatovića Arkana, Milan Đuričić Miki. I njega su napadači izrešetali dok je stajao na semaforu čekajući zeleno svjetlo.

U Johannesburgu je u srpnju prošle godine ubijen i Darko Kulić. Spekuliralo se da je Kulić ubijen upravo zato što je znao tko je odgovoran za likvidaciju Mikija Đuričića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:14